Recept

Danas kuhamo pržene okruglice od pire-krumpira

Jednom kad probate vada pav, uvijek ćete mu se vraćati. Tako barem kažu oni koji su ga kušali na ulicama Mumbajia i ostatka Maharashtre.
Lifestyle / Hrana | 11. 06. 2021. u 08:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrskave, meke i pune okusa, okruglice od krumpira popularan su zalogaj na ulicama Indije, a jednostavno ih možete pripremiti kod kuće i prilagoditi ukusu.

Jednom kad probate vada pav, uvijek ćete mu se vraćati. Tako barem kažu oni koji su ga kušali na ulicama Mumbajia i ostatka Maharashtre. Radi se o sendvičima s popečcima od dobro začinjenog pirea od krumpira. Ono što oduševljava je raskoš tekstura i okusa, piše Punkufer.

Sastojci za okruglice od krumpira:

350 g krumpira
5 češnjeva češnjaka
1 ljuta papričica
½ žličice sjemenki gorušice
¼ žličice kurkume u prahu
1 do 2 žlice nasjeckanog lišća peršina
1 šalica brašna
⅛ žličice kurkume u prahu
1 prstohvat sode bikarbone
½ šalice vode ili dodajte prema potrebi
sol
ulje za prženje

Za posluživanje:

chutney, salsa, pesto ili neki drugi umak prema želji
peciva
salata prema želji

Priprema:

1. Skuhajte krumpir pa ga ogulite i zgnječite vilicom. Češnjak i ljutu papričicu zgnječite u pastu u mužaru. U tavi na malo ulja popržite gorušicu pa dodajte peršin i nakon nekoliko sekundi pastu od papričica i češnjaka te kurkumu. Nakon nekoliko sekundi prebacite smjesu u pire od krumpira i posolite.

2. Od smjese napravite okruglice pa ih stavite na stranu. Pomiješajte sastojke za tijesto miješajući i dodajući vode toliko da tekstura bude nešto gušća od onog za palačinke.

3. Zagrijte ulje za prženje u tavi. Okruglice umočite u smjesu da se dobro oblože. Pržite kratko pa okrenite nekoliko puta dok okruglice ne dobiju ravnomjernu boju sa svih strana. Izvadite ih na papirnate ručnike.

4. Peciva prepolovite i premažite umakom pa u svako stavite okruglicu od krumpira. Prema želji možete dodati i koji list salate.

Kopirati
Drag cursor here to close