Neprilike

Žuto upozorenje za Mostar

Upozorenje za područja Banjaluke, Foče, Mostara, Tuzle, Bihaća, Livna, Sarajeva i Višegrada na snazi je do ponoći.
Lifestyle / Flash | 17. 06. 2020. u 09:22 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za većinu područja u Bosni i Hercegovini izdano je žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena, javlja Anadolu Agency (AA).

Upozorenje za područja Banjaluke, Foče, Mostara, Tuzle, Bihaća, Livna, Sarajeva i Višegrada na snazi je do ponoći.

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša i pljuskovi se očekuju na sjeveru i sjeverozapadu Bosne, a poslije podne u većini područja. U Hercegovini i na istoku Bosne je moguća grmljavina. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 16 do 22, na jugu i sjeveru zemlje do 24 stupnja Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Dnevna temperatura oko 22 stupnja.

U četvrtak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu od 16 do 21, a dnevna od 22 do 28 stupnjeva Celzijusa.

U petak se očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne porast naoblake u Bosni može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu od 15 do 20, a dnevna od 23 do 29 stupnjeva.

U subotu , sunčano uz umjeren porast naoblake tijekom dana. Poslijepodne se očekuje kiša i lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 stupnjeva Celzijusa.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa kišom i lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 21, a dnevna od 15 do 20, u Hercegovini i Krajini do 25 stupnjeva, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

Kopirati
Drag cursor here to close