No, thanks

Zašto su neki glumci odbijali uloge u kultnim filmovima

Lifestyle / Flash | 08. 03. 2017. u 22:37 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bilo da se radilo o bojazni na koji će način reagirati njihovi fanovi kad ih vide u tim ulogama ili su im scenariji ponuđenih filmova bili naprosto grozni, tek neki slavni glumci su odbili igrati u filmovima koji su kasnije postali nezaobilaznim dijelom filmske povijesti.

Primjerice, glavna ženska uloga u filmu "Kad jaganjci utihnu" bila je predviđena za Michelle Pfeifer, ali je odbila igrati ulogu Clarice Starling. Magazin Empire navodi kako se knjiga snimanja Michelle Pfeiffer učinila odveć brutalnom i sumornom, pa je redatelju Jonathanu Demmeu dala košaricu.

Redatelju je trebalo prilično vremena dok je u Jodie Foster pronašao odgovarajuću zamjenu za Pfeiffer.

Ni uloga doktora Hannibala Lectera, koju je u filmu genijalno izveo Anthony Hopkins, nije prvobitno bila namijenjena njemu, nego Jeremyju Ironsu.

Njemu je pak uloga psihopatskog kanibala bila užasna te ju je odbio.

Denzel Washington je iz istih razloga odbio ulogu u filmu "Seven", a detektiva Davida Millsa umjesto njega odigrao je Brad Pitt. Psiho triler Davida Finchera bio je za Washingtona naprosto neprihvatljiv i nije mogao vjerovati da će se naći veći broj ljudi koji bi takvo što gledali u kinu ili na TV.

Uspjeh filma, u kojem uz Pitta igraju i Morgan Freeman, Gwyneth Paltrow te Kevin Spacey, nemalo je iznenadio Denzela Washingtona, kako je sam kasnije izjavio u jednome razgovoru.

Jedan od kultnih horora, film "Muha", bio je previše grozan za glumca Johna Lithgowa. On je trebao igrati ulogu Setha Bundlea, čovjeka koji se pretvara u muhu.

Ulogu je preuzeo i odigrao Jeff Goldblum, a Litgow je kasnije u jednome razgovoru kazao kako mu je to sve izgledalo odvratno te kako uopće nije imao želju sudjelovati u jednom takvome grotesknom hororu.

Brad Pitt je odbio igrati ulogu robovlasnika Edwina Eppsa u filmu "12 Years of Slave". Radilo se o čistome pijetetu u njegovome slučaju, jer je, kako je kasnije ispričao za Mirror, bilo nezamislivo i nemoralno igrati jednu takvu ulogu i gledati reakcije vlastite djece na taj film.


Robovlasnika Eppsa je odigrao Michael Fassbender, a Pitt se zadovoljio jednom puno simpatičnijom sporednom ulogom u filmu (Bass).

I glumac Mark Wahlberg odbio je jednu ulogu u vrlo uspješnome filmu, naime onu koja mu je ponuđena za "Brokeback Mountain". Naknadno je ulogu preuzeo Jake Gyllenhaal.

Priznaje kako je podcijenio potencijal scenarija filma, koji mu je predan na čitanje prije eventualnog prihvaćanja uloge. Rekao je također kako je imao veliki strah od kontakta s temom homoseksualnosti.

Kasnije, nakon što je vidio ljubav dvojice homoseksualnih kauboja na filmu, Walberg je kazao kako je bio zgrožen.

Japanski glumac Toshiro Mifune, koji je slavu stekao igrajući samuraje u filmovima legendarnog Kurosawe, odbio je ulogu Obi-Wan Kenobija u "Ratovima zvijezda".

Ulogu je preuzeo Alec Guinness, a kasnije je Mifuneova kći pojasnila kako se njezin otac bojao da igranjem u "Ratovima zvijezda" ne naruši imidž samuraja.

"U to su vrijeme SF filmovi još uvijek izgledali jako jeftino, jer specijalni efekti nisu bili dovoljno zreli kao u moderno doba, a on je imao preveć samurajskog ponosa u sebi", kazala je njegova kćerka.

Hugh Grant je odbio ulogu u nastavku serije "Two and a Half Men". Iako je i sam u životu imao poneki skandal, Grant je procijenio da bi mu pozicija nasljednika Charlieja Sheena ipak bila preveliki zalogaj.

Pogotovo ga je odbijalo što u to vrijeme još nije bio napisan scenarij za nastavak snimanje serije.

"Rekao sam producentima da imam strah od prihvaćanja uloge i potpisa ugovora bez predočenog scenarija", objasnio je Hugh Grant.

Kopirati
Drag cursor here to close