Moda i bloging

Zajedno možemo sve: Konferencija bh. modnih blogera

Lifestyle / Flash | 08. 04. 2016. u 13:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva konferencija za Fashion&Beauty&Lifestyle blogere pod nazivom "ZAJEDNO MOŽEMO SVE”, koja je održana kao prateći sadržaj 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo ima za cilj da napravi značajan iskorak kada je u pitanju suradnja modnih dizajnera i blogera, te suradnja modnih dizajnera i blogera s medijima, kako u BiH tako i u zemljama iz regije.

Zahvaljujući Steli Zubak J. (direktor BH Fashion Week Sarajevo), odnosno Ines Jovanović (organizator i co-ordinator Prve konferencije za Fashion&Beauty&Lifestyle blogere), Maji Đukić (moderator konferencije i urednica BHFashionLovers), Maji Kljajić (PR 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo), Nejri Selimović (co-ordinator Prve konferencije za Fashion&Beauty&Lifestyle blogere) te BH modnim blogerima kako onim poznatim tako i onim čija vremena tek dolaze, kao i mnogobrojnim modnim dizajnerima i najznačajnijim modnim portalima u našoj zemlji, zajedničkim snagama mlade kreativne snage iz BiH uz specijalne goste blogere iz Srbije, Hrvatske i Danske, čut će se i “vidjeti” ne samo na prostoru BiH već i u drugim državama poput Njemačke, Turske, Francuske kao i u zemljama regije.

Na konferenciji se razgovaralo o najaktualnijim temama iz svijeta mode i blogera, a predavači su mnogobrojnim prisutnim podijelili iskustvo vođenja i uređivanja bloga.

Uz veliki broj blogera, konferenciji su prisustvovali i najznačajniji modni urednici, dizajneri, stilisti... Razmijenila su se iskustva u suradnji blogera i brendova, blogera i dizajnera, suradnji dizajnera i blogera s medijima i sl. Svoju riječ kao predavači su imali Jelena Joksimović (glavna urednica modnog časopisa Ljepota&Zdravlje), Sanel Hadžić (glavni urednik muškog modnog portala SNL), Edina Selesković (portal Zenski.ba) Emina Husedžinović - Ibrahimović (modni dizajner), Marko Feher (modni dizajner), Emir Medić (BH modni dizajner, koji živi i radi u Dusseldorfu), Maja Đukić (glavni urednik BHFashionLovers), Iva Čuljak (osnivač InstAcademy iz Hrvatske), te modni blogeri: Sabrina Tubić (BH modni bloger), Marija Rosić (modni bloger iz Srbije), Emina Mašović (BH modni bloger, koja živi i radi u Danskoj), Mia Kozo (BH modni bloger).

Nakon bloger konferencije, svi modni blogeri su dobili Nivea poklone i pozivnice za modne revije 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, kako bi pratili vodeće modno događanje u BiH i pogledali novosti na domaćoj modnoj sceni.

Konferencija za Fashion&Beauty&Lifestyle blogere pod nazivom "Zajedno možemo sve" će se održavati dva puta godišnje, za vrijeme održavanja NIVEA BH Fashion Week Sarajevo.

Šireći zajedničku pozitivnu energiju, razgovarajući o najvažnijim temama koje se tiču BH modne scene, pisanja modnog bloga, te razmjenom međusobnih iskustava, program konferencije "ZAJEDNO MOŽEMO SVE" namijenjen je osnaživanju, osposobljavanju mladih ljudi koji će zajedno raditi na razvoju BH modne scene, te pomoći modnim blogerima da mogu živjeti od bloga i pretvoriti ga u posao, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close