Zapamtite

Uz ove savjete ćete imati savšen ten

Da bi ten bio blistav, neophodna je hidratacija, kako spolja tako i iznutra. Trudite se da unosite dovoljne količine vode svakog dana, ali i koristite kreme koje će joj osigurati vlažnost.
Lifestyle / Flash | 13. 03. 2020. u 22:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slavni holivudski šminkeri su podijelili svoje male tajne, do savršenog tena se dolazi vrlo lako. U četiri koraka vaše lice će izgledati bolje nego ikad. Ako pratite ove korake njege i šminkanja, više nikad nećete iz kuće izaći nezadovoljne izgledom.

Hidratacija

Da bi ten bio blistav, neophodna je hidratacija, kako spolja tako i iznutra. Trudite se da unosite dovoljne količine vode svakog dana, ali i koristite kreme koje će joj osigurati vlažnost. Kada je lice dovoljno nahranjeno i sama šminka mnogo ljepše izgleda.

Zabluda je da je potrebno kupovati skupe kreme. Bilo koja, koja ima namjenu hidriranja će dobro odraditi posao.

Priprema lica 

Nanošenje primera mnoge dame preskaču, a vrlo je važan korak. Ovi proizvodi će prikriti sve manje nesavršenosti, smanjiti pore i učiniti je mekšom. Poslije nanošenja manja je vjerojatnoća da će se puder nakupljati i upadati u pore.

Rumenilo

Rumenila su svakoj ženi najbolji saveznik, pa ih ne treba preskakati. Ono će licu dati svježinu, blistav i odmoran izgled.

Iako ne zvuči logično, ali šminkeri savjetuju da nanesete malu količinu rumenila nakon primera, a prije tečnog pudera. Tako ćete, kažu, dobiti prirodni i zdrav izgled. Uvijek birajte one ružičastih nijansi.

Hajlajter

Malo sjaja iznad jagodica će dodatno osvježiti ten i učiniti da koža izgleda zdravo i bez i jedne mane. Kada su dnevne varijante u pitanju, ne biste trebali da pretjerujete, mala količina će bit dovoljna.

Kopirati
Drag cursor here to close