Biti kao Melanija

Uvredljive poruke američkog pastora: Žene moraju smršavjeti i biti za pokazivanje

Pastorove riječi bile su: "Ne kažem da svaka žena može biti epska trofejna žena kao Melania Trump. Žene ne mogu biti trofejne supruge, ali..''
Lifestyle / Flash | 07. 03. 2021. u 18:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pastor Stewart Allen-Clark iz Baptističke crkve u Missouriju snimljen je tijekom govora koji su mnogi odmah okarakterizirali u najmanju ruku uvredljivim.

55-godišnjak je, ničim izazvan, propovijedao članicama svoje Crkve kako trebaju smršavjeti kako ne bi svojim partnerima davale razloga da budu "rastreseni dečki". Nastavio je insinuirati da se žene zapuste nakon udaje te da svaki muškarac treba atraktivnu suprugu.

"Ne kažem da svaka žena može biti epska trofejna žena kao Melania Trump. Žene ne mogu biti trofejne supruge, ali znate... možda ste nagrada za sudjelovanje", govorio je Allen-Clark.

Dotaknuo se i šminke. "Šminka je odlična stvar! Moj sin mi je rekao: 'Zašto cure stavljaju šminku i parfem? Zato što su ružne i smrde.' Ne želite biti ružne i smrdljive", pojasnio je.

Nije trebalo proći puno vremena da krene lavina komentara. "Je*** njega. Trebao bi se pogledati u ogledalo. Je li ovo trenutna pozicija kršćanstva?", Volim kad pretili, sredovječni dosadnjaković ima hrabrosti čitavom jednom spolu govoriti što i kako treba raditi da bi privukao muškarce", "Vrši li se i na muškarce pritisak da se ne zapuste kako bi bili privlačni svojim partnericama", samo su neki od gnjevnih komentara koji pristižu kao reakcije na pastorove riječi.  

Iz Baptističke crkve izjavili su kako pastorove riječi nisu u skladu sa stavovima i vrijednostima za koje se Crkva zalaže, piše Unilad, prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close