11. po redu

Uskoro počinje Street Arts Festival Mostar

Oslikavat će se murali i grafiti na atraktivnim lokacijama, realizirati zanimljive intervencije i održati raznolik popratni edukativni i zabavni sadržaji za sve generacije.
Lifestyle / Flash | 04. 08. 2022. u 07:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni Street Arts Festival Mostar - SAFMO uskoro će predstaviti svoje jedanaesto izdanje te ući u novi jubilej. Od 15. kolovoza počet će aktivnosti koje će trajati do 10. rujna.

Službeno obilježavanje festivala održat će se 3. rujna 2022. kada će u Mostar stići svi sudionici iz svijeta, regije i BiH. Oslikavat će se murali i grafiti na atraktivnim lokacijama, realizirati zanimljive intervencije i  održati raznolik popratni edukativni i zabavni sadržaji za sve generacije.

''Ovogodišnji festival najavljujemo s prefiksom ''Re'' koji je sažeo viziju i misiju da re-kreiramo, re-generiramo i re-zoniramo'', ističu iz organizacijskog tima.

Festival počinje dolaskom Marka Jenkinsa - jednog od prepoznatljivijih suvremenih umjetnika iz SAD-a koji koristi ulicu kao scenu gdje skulpture komuniciraju s okolinom. Ova suradnja bit će veoma značajna za festival kojem je cilj da pored murala realizira produkciju i drugih oblika suvremene umjetnosti.

Ulice grada na Neretvi također će biti scena umjetnicima:  Alex Senna (Brazil), Millo (Italija), Kartel (Njemačka), HNRX (Austrija),  te grafiterima Pallo (Finska), I am Laia (Španjolska), Das Drogen, Resto, Fuso, Brada i  Piros,  Endo, Chenipe, (Srbija) te lokalni grafiteri.

Popratni OFF program uključit će mlade grafitere, repere, producente, umjetnike, izlagače  i afirmirane izvođače. Neka od muzičkih imena koja će nastupati su: Nipplepeople, Indigo, DJ Woo-D, Jah Forcefield, DJ Lubna te brojni drugi kreativci i glazbenici u okviru druženja i radionica u prostoru Udruge Rezon.

SAFMO podržavaju veleposlanstva u BiH: Sjedinjenih američkih država, Brazila, Njemačke, Španjolske te Fondacija Kvinna till Kvinna, Fond otvoreno društvo BiH, Austrijski kulturni forum. Aktivnosti festivala  se realiziraju uz podršku Telemach fondacije koja je prijatelj Udruge Rezon službene platforme festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close