Stripom u prevenciju ovisnosti

Mladi u Hercegovini upoznati s opasnostima ovisnosti

Voditeljica projekta dr. Karolina Tadić-Lesko i predsjednica Udruge dr. Anita Begić istaknule su kako postoje različiti pristupi u prevenciji koji odgovaraju potrebama učenika.
Lifestyle / Flash | 30. 12. 2020. u 08:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga socijalnih radnika HNŽ je u suradnji sa Srednjom umjetničkom školom Gabrijela Jurkića i Osnovnom školom Petra Bakule iz Mostara u okviru projekta ''Strip preventivni program protiv ovisnosti'' provela edukaciju učenika na temu prevencije ovisnosti o drogama, alkoholu i kocki.

Projekt je ishodovao izradom stripa pod mentrstvom Marijane Filipović, akademske slikarice i profesorice likovne kulture, te velikim trudom i zalaganjem učenice IV a razreda Srednje umjetničke škole Gabrijele Bogut.

Profesorica Marijana Filipović kazala je kako je projekt usmjeren na razvoj novog umjetničkog pristupa u odgojno-obrazovnom procesu u prevenciji ovisnosti i rizičnih ponašanja djece i mladih s naglaskom značaja likovnog izričaja u poticanju i promicanju za njhovo uspješno psihosocijalno uključivanje u suvremeno društvo.

Voditeljica projekta dr. Karolina Tadić-Lesko i predsjednica Udruge dr. Anita Begić istaknule su kako postoje različiti pristupi u prevenciji koji odgovaraju potrebama učenika (djece i mladih), a sudjelovanje učenika u razvoju i kreiranju preventivnih programa je važno između ostaloga, što djeca i mladi imaju ideje i rješenja ako im se pruži prilika da na vlastiti način doprinesu prevenciji ovisnosti.

Ovim projektom želi se iskustveno promovirati snaga prevencije u školama koja potiče senzibilizaciju i mobilizaciju djece i mladih u borbi protiv ovisnosti na način da stripom odašilju pozitivne poruke i pozivaju na promjenu ponašanja djece u riziku od zlouporabe sredstava ovisnosti.

Projekt je financijski podržan od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti iz sredstava dijela prihoda ostvarenih u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close