Znate li što je to?

U Čapljini održana radionica na temu art terapije

''Art terapija je oblik ekspresivne psihoterapije koja koristi umjetničke medije i kreativno izražavanje (slikanje, crtanje, modeliranje, igra, pokret, govor tijela, glasanje, igranje uloga, različite projektivne tehnike)'', istaknuto je na radionici
Lifestyle / Flash | 17. 12. 2020. u 16:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Psihološko-edukativna radionica Art terapija održana je u Galeriji TAU u Čapljini, a predavačica je bila psihoterapeutkinja Julia Madison Carver.

Radionica se bavila generalnom definicijom/definicijama što art terapija jeste, kao i njenom integraciju s tradicionalnim praksama.

''Art terapija je oblik ekspresivne psihoterapije koja koristi umjetničke medije i kreativno izražavanje (slikanje, crtanje, modeliranje, igra, pokret, govor tijela, glasanje, igranje uloga, različite projektivne tehnike)'', istaknuto je na radionici.

''Ova terapija kombinira tradicionalne psihoterapijske teorije i tehnike sa razumijevanjem psiholoških aspekata i kreativnih procesa, upotrebljavajući različite umjetničke materijale'', dodali su organizatori.

Bilo je govora o tome kako se art terapija koristi u dva vida - svakodnevno procesiranje emocija kao i u liječenju i iscjeljenju, izazvanu traumatskim događajem, a na kraju radionice psihoterapeutkinja Julia Madison Carver govorila je o narativu traume i jakosti priča u procesu iscjeljenja osobe. 

Kopirati
Drag cursor here to close