Vrijeme

Do petka oblačno, vjetrovito s kišom i pljuskovima

Prijepodne slabije padaline bit će na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne.
Lifestyle / Flash | 04. 11. 2019. u 09:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini sutra se prognozira pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme s kišom i pljuskovima.

Prijepodne slabije padaline bit će na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. U drugoj polovici dana jačanje padalina u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne gdje se većinom prognozira između 30 i 60 litara padavina po metru kvadratnom, u Hercegovini lokalno i do 80 litara.

U većem dijelu Bosne prolazno jača kiša se očekuje tijekom noći na srijedu. Puhat će vjetar umjeren i jak južnog smjera, sa udarima od 45 do 65 km/h. U večernjim satima lokalno su mogući i olujni udari vjetra i do 80 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 15 stupnjeva. Najviša dnevna uglavnom između 16 i 22 stupnjeva.

Za srijedu, 6. studenog, u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Više padavina se očekuje u Hercegovini gdje se prognozira između 20 i 50 litara padavina po metru kvadratnom. U Bosni će biti slabije padavine. Jače jugo puhat će u jutarnjim satima. Tijekom dana vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16 stupnjeva. Najviša dnevna uglavnom između 14 i 19 stupnjeva.

U BiH će u četvrtak, 7. studenog, prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prolazna slaba kiša je moguća u jutarnjim satima. Puhat će vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13 stupnjeva. Najviša dnevna uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17 stupnjeva.

U petak, 8. studenog, u Bosni i Hercegovini doći će do novog jačeg naoblačenja koje će usloviti kišu. Jača kiša padat će u Hercegovini. Puhat će vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 11 stupnjeva. Najviša dnevna uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zhavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close