Bez panike!

Tri situacije u kojima je dobivanje na težini sasvim normalno

Postoje određene situacije i trenuci u životu kad je sasvim normalno da dobijemo na težini.
Lifestyle / Flash | 30. 10. 2020. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad odjednom na vagi otkrijemo nekoliko kilograma više, u pravilu tražimo pogreške najprije kod naše prehrane. Međutim, prehrana ne mora uvijek biti krivac, piše miss7. Naime, postoje određene situacije i trenuci u životu kad je sasvim normalno da dobijemo na težini.

Za vrijeme mjesečnice

Lagani dobitak na težini za vrijeme menstruacije nije ništa neobično. Zbog divljanja hormona za vrijeme mjesečnice može doći do čuvanja vode, nadutosti ili začepljenja, a to može biti razlog dodatnim kilogramima na vagi. Ali, težina će se vratiti u prijašnje brojke nekoliko dana nakon menstruacije i to na prirodan način.

Savjet: ako se ne osjećaš dobro zbog neželjene dodatne težine za vrijeme menstruacije te želiš nešto poduzeti, moraš se puno kretati. Dugačke šetnje ili joga mogu ti pomoći.

Za vrijeme intenzivnog treninga

Jesi li u zadnje vrijeme često trenirala kako bi smršavila, ali je vaga pokazala nešto više? Nemoj se demotivirati! Stručnjaci tvrde da je dobivanje na težini znak za to da si na pravom putu. Naime, to nam signalizira da se zbog treninga prilagođava muskulatura te nastaje mišićna masa koja će ti dugotrajno pomoći da skuriš više kalorija.

Kad postanemo starije

Što smo starije, više se mijenja naše tijelo. To je nešto što spada u prirodni proces pa se zbog hormonalnih promjena i promjenjive mišićne mase debljamo. Ali, to nije razlog za ljutnju! Naime, ciljanim fitness vježbama možemo povećati fleksibilnost, snagu i izdržljivost, ali i održati našu figuru.

Kopirati
Drag cursor here to close