Pranje rublja

Trebate li u perilici prati kuhinjske krpe s ostalom odjećom?

Jeste li i vi među onima koji u perilicu rublja ubace sve što im dođe pod ruku, a eventualno paze da ne stave crvenu s bijelom majicom?
Lifestyle / Flash | 15. 10. 2017. u 19:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jeste li i vi među onima koji u perilicu rublja ubace sve što im dođe pod ruku, a eventualno paze da ne stave crvenu s bijelom majicom?

To još može i proći kako-tako sve dok u istom pranju ne stavljate svoju odjeću i krpu s kojom ste upravo obrisali pod... Određene stvari ne peru se jedne s drugima, a posebno oprezni trebali bi biti s krpama za pod, krpama za čišćenje (pogotovo one kojima ste prali kupaonicu i kuhinju) te predmetima koji su kontaminirani tjelesnim tekućinama, piše Ordinacija.hr.

Ispiranje vodom je bitno

Ovakve predmete obavezno perite odvojeno. Isto tako, prije nego ih stavite u perilicu, pokušajte ih što blje ručno isprati vodom. Ono što možete prati zajedno s odjećom su kuhinjske krpe i ručnici koji neće utjecati na ostalu odjeću.

Što s mrljama?

- Kod čišćenja mrlja s odjeće, nemojte ih previše trljati. Lagano utrljajte sredstvo protiv mrlja i stavite u perilicu.

- Ne koristite previše deterdženta jer onda se odjeća neće oprati kako treba, a zbog viška sapunice prljavština bi se mogla zadržati na određenim mjestima koja se neće dobro isprati.

- Izbjeljivač može biti koristan pogotovo kod tvrdokornih mrlja na krpama, ali ne pretjerujte s njim. I nikada ga ne stavljajte direktno na predmete koje perete.

Kopirati
Drag cursor here to close