Unatoč kiši

Tisuću posjetitelja uživalo u drugoj večeri West Herzegowina Festa

Trećeg festivalskog dana očekuje nas program Kratka priča o kratkoj priči, nastupi bendova u konkurenciji, prikazivanje kratkih filmova te proglašenje pobjednika. Festival će zatvoriti koncert Prljavog kazališta.
Lifestyle / Flash | 03. 08. 2019. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jaka kiša, koja se u dva navrata u petak navečer sručila nad Široki Brijeg, nije spriječila oko tisuću posjetitelja da uživaju u drugoj večeri West Herzegowina Festa. 

Drugi festivalski dan počeo je otvaranjem izložbe češkog umjetnika Romana Řeháka, autora brojnih aplikacija za smartphone, koji je svoj umjetnički izričaj odlučio prikazivati kroz prilagodbe i obrade fotografija na neobično kreativan način. Riječ je o umjetniku koji je spojio novu tehnologiju i likovnu umjetnost koja se mogla vidjeti i u Appleovom muzeju u Pragu.

Potom je predstavljena knjiga ''Splitska dica'' hrvatskog glazbenog kritičara Zlatka Galla o splitskoj glazbenoj sceni tijekom koje su posjetitelji mogli čuti kako je to rasla scena koja je ostavila neizbrisivi trag na regionalnoj sceni. Tijekom predstavljanja najavljeno je i kako bi sljedeće godine publici trebala biti predstavljena kompilacija demosnimki širokobrijeških bendova koje u osamdesetim godinama prošlog stoljeća nisu uspjeli objaviti album.
Nakon toga, na festivalskom platou uz rijeku Lišticu, uslijedili su nastupi bendova u konkurenciji te prikazivanje kratkih filmova koji se natječu za festivalsku nagradu.

Drugu festivalsku večer zatvorili su koncertima crnogorski hop-hop dvojac Who See i Galija, a unatoč nevremenu, publika nije odustajala od zabave uz odlične nastupe crnogorskih i srbijanskih glazbenika.

Inače, na ovogodišnji festival prijavilo se 526 autora. U glazbenom dijelu stiglo je 110 prijava bendova, u filmskom 98 kratkih filmova, u likovnom dijelu željelo se natjecati 55 likovnih umjetnika, a na natječaj za kratku priču prijavila su se 263 autora.

Trećeg festivalskog dana očekuje nas program Kratka priča o kratkoj priči, nastupi bendova u konkurenciji, prikazivanje kratkih filmova te proglašenje pobjednika. Festival će zatvoriti koncert Prljavog kazališta.

Kopirati
Drag cursor here to close