12. Street Arts Festivala Mostar

Telemach fondacija i Udruga Rezon priredili izložbu prve Street Art Mini akademije

Cilj ovog projekta bio je unaprijediti znanja i osnažiti kreativni potencijal mladih i talentiranih bh. umjetnika u suradnji s vodećim stručnjacima iz svijeta street arta i urbanog dizajna.
Lifestyle / Flash | 30. 08. 2023. u 19:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru 12. Street Arts Festivala Mostar, u prostorijama mostarske Udruge Rezon, svečano je otvorena izložba radova sudionika prve Street Art Mini akademije, novog edukativnog projekta Telemach fondacije i Udruge Rezon. Tom prilikom dodijeljene su diplome svim učesnicima, te zahvalnice i pokloni najmlađim polaznicima Akademije uz koje mogu nastaviti razvijati svoje vještine. Cilj ovog projekta bio je unaprijediti znanja i osnažiti kreativni potencijal mladih i talentiranih bh. umjetnika u suradnji s vodećim stručnjacima iz svijeta street arta i urbanog dizajna.

"Pokretanje Street Art Mini akademije je još jedna u nizu aktivnosti koje je Telemach fondacija poduzela kako bi pružila podršku mladima, stvorila dodatne prilike da rade na razvoju svoje kreativnosti te usvoje nova znanja i vještine od najuspješnijih street umjetnika iz regije. Pogled na ove sjajne radove i razgovor s polaznicima akademije u nama su probudili ponos što mladi iz Bosni i Hercegovine kroz umjetnost šalju važne poruke i postaju akteri promjene i razvoja naše zajednice", istaknula je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije.

Koncept Street Art Mini akademije se sastojao od tri tematske radionice, koje su vodili istaknuti street artisti: Maja Stojanovic-Zmaja, Karle Ćosić, Nikola Mihajlović i Petar Popovića-Piros. Izložba je rezultat intenzivnog i inspirativnog iskustva koje su tijekom rada s njima prošli učesnici Street Art Mini Akademije.

Foto: PR / Street Arts Fest Mostar

"Ova izložba nije samo prikaz radova, već svjedočanstvo o napretku i razvoju svakog polaznika. Predstavljamo njihovo kreativno razmišljanje, timsku suradnju i dublje razumijevanje uloge umjetnosti u javnom prostoru. Sretni smo što smo realizirali ovaj projekat kojeg ćemo sigurno nastaviti razvijati u budućnosti", istaknula je Marina Đapić, predsjednica Udruge Rezon i osnivačica Street Arts Festivala Mostar.

Među sudionicima Akademije i izložbe je i mladi umjetnik Benjamin Sarić, koji je tom prilikom kazao: 

"Priznajem da sam jako uzbuđen i sretan što ću pokazati svoje radove na Festivalu i što će ih, pored mojih prijatelja i članova porodice, imati priliku vidjeti i velikani street arta. Nadam se da ću dobiti i neke savjete od njih, te da će mi biti podjednako korisni i otvoriti neke nove perspektive o uličnoj umjetnosti kao što je to bilo učešće u Street Art Mini akademiji".

Kopirati
Drag cursor here to close