Na radost skijaša

Svečano otvorena nova zimska sezona na Jahorini

U prvim danima rada skijališta zabilježeno je povećanje prometa za gotovo dva puta.
Lifestyle / Flash | 08. 12. 2019. u 12:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Olimpijski centar Jahorina je ponovo prvi u regiji pokrenuo skijalište i već od 4. prosinca je moguće skijanje na ovoj planini.

U prvim danima rada skijališta zabilježeno je povećanje prometa za gotovo dva puta.

Ovog vikenda je i svečano otvorena nova sezona puštanjem u rad lifta sidro Poljice i paljenjem olimpijskog plamena, nakon čega je uslijedio spektakularni koncert britanske legende pop glazbe Bryan Ferryja.

Svečanosti otvaranja zimske sezone nazočili su direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, predsjednik Nadzornog odbora Nedeljko Elek, predstavnik kompanije Doppelmayr Bernard Kershbaum, kao i visoki dužnosnici i predstavnici Vlade Republike Srpske.

''Realizirali smo osam velikih projekata tijekom ljeta i sve je završeno na vrijeme i u predviđenom roku, što nam jamči najuspješniju ski sezonu ikada. Jahorina je najveći biser Republike Srpske i zahvaljujem se Vladi RS na velikoj podršci i naravno gospodinu Dodiku. Želim skijašima makar 140 dana skijanja i dobrog provoda na našoj planini'', poručio je Ljevnaić.

Nedeljko Elek predsjednik Nadzornog odbora OC Jahorina je istaknuo da su ispunili sva obećanja i da je Jahorina sada najposjećenija destinacija u regiji, ali i da se neće zaustaviti na tome.

''Planiramo i dosta investicija za ljetnu sezonu, koje su već spremne. Mnoga iznenađenja nas očekuju'', kazao je Elek.

Bernard Kershbaum, predstavnik kompanije Doppelmayr koja je radila na izgradnji lifta sidro Poljice, rekao je da je zadovoljan učinjenim na Jahorini.

''Lift sidro je kapaciteta 1.200 skijaša na sat, lak je za održavanje i nadam se da će služiti ovoj planini makar 40 godina. Jahorina ima sjajan potencijal i nadam se da će biti još zajedničkih projekata u budućnosti'', poručio je Kershbaum.

Otvaranje zimske sezone 2019/20 obilježilo je simbolično paljenje olimpijskog plamena koji će goriti tokom cijele godine i podsjećati na period Olimpijade na Jahorini.

U paljenju plamena su sudjelovali svjetski prvak u džudou Nemanja Majdov i olimpijci i paraolimpijci: Miro Pandurević, Momo Skokić, Aleksandra Vasiljević, Žana Novaković, Tanja Karišik, Mirjana Granzov, Nijaz Memić i Jovica Goreta.

Potom je uslijedio najveći spektakl ikada zapamćen na Jahorini, gala koncert najpoznatijeg pop glazbenika u modernoj povijesti - Bryan Ferryja.

Gotovo dvije tisuće ljudi imalo je priliku uživati i pjevati sa pop legendom, priopćeno je iz OC Jahorina.

Kopirati
Drag cursor here to close