Bogat program

Otvorena kulturno-turistička manifestacija 'Mostarsko ljeto 2018'

Ovogodišnje "Mostarsko ljeto" održat će se od 23. lipnja do 19. kolovoza s više od 40 različitih sadržaja na nekoliko lokacija u Mostaru.
Lifestyle / Flash | 24. 06. 2018. u 08:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna kulturno-turistička manifestacija "Mostarsko ljeto 2018" otvorena je izložbom mladog mostarskog slikara Anela Pale, te koncertom francuske kantautorice Pomme.

Anel Pala je mladi Mostarac koji je završio postdiplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu i jedan je od osnivača i član Saveznog udruženja likovnih umjetnika "Format" Bosna i Hercegovina.

Pomme, koja je dosad objavila dva albuma i ostvarila brojne suradnje s već afirmiranim umjetnicima, je dvadesetogodišnja kantautorica iz Lyona koja puni koncertne dvorane širom Francuske.

Direktor Centra za kulturu Mostar Senad Suljić je rekao da je ponovno pokretanje manifestacije izuzetno važno i za kulturu i za turizam Mostara. "Ponovno pokretanje Mostarskog ljeta bio je pun pogodak", kazao je Suljić između ostalog.

U ime Vlade Hercegovačko - neretvanske županije, na otvaranju 'Mostarskog ljeta' prisutnima se obratio ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rašid Hadžović čije je ministarstvo značajno podržalo manifestaciju.

Prema riječima Hadžovića ova manifestacija bi trebala postati novi 'kulturni brend Mostara'. Izrazio je zadovoljstvo ponuđenim sadržajima ističući, kako neki od njih poput koncerta Dine Merlina ispod Starog mosta već pobuđuju ogromno interesovanje građana ne samo iz naše zemlje već iz regije.

Prisutnima se obratio i Raid Faure-Abu Zaideh, zamjenik Direktora Francuskog instituta i ataše za francuski jezik pri veleposlanstvu Francuske u Bosni i Hercegovini koji je zahvalio organizatorima 'Mostarskog ljeta' na prilici da Francuski institut bude jedan od partnera ovogodišnje manifestacije.

Manifestaciju je otvorio predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić. "Ova kulturna manifestacija je dobra prilika za predstavljanje svih potencijala i kapaciteta divnog Mostara i cijele regije", rekao je Zvizdić obećavši podršku Vijeća ministara, jer je 'Mostarsko ljeto' još jedna važna 'kockica u mozaiku' turističke ponude u BiH.

Ovogodišnje "Mostarsko ljeto" održat će se od 23. lipnja do 19. kolovoza s više od 40 različitih sadržaja na nekoliko lokacija u Mostaru.

Već u nedjelju 24.6. od 12 sati djeca mogu pogledati predstavu 'Čudovište iz kazališta i lutkareva djeca' u Pozorištu lutaka Mostar. Ulaz je besplatan.

26. lipnja od 20 sati uslijedit će književna večer sa Dževadom Karahasanom u Centru za kulturu, 1. srpnja bit će odigrana predstava 'Ledeno srce' u Pozorištu lutaka, dok 8. srpnja od 21 sat u Centru za kulturu slijedi večer sa Sergejom Trifunovićem.

Kopirati
Drag cursor here to close