Ugovor o suradnji

Studenti FPMOZ-a u praksi će raditi sa štićenicima Los Rosalesa

Lifestyle / Flash | 29. 03. 2017. u 14:20 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rektor Fakulteta prirodoslovno – matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru Mario Vasilj i direktorica Centra za djecu i mlade sa posebnim potrebama ''Los Rosales'' Mirna Mezit potpisali su danas u Mostaru ugovor o suradnji ove dvije ustanove.

''Sporazum smo potpisali jer nam treba svaka ustanova koja se bavi odgojem i obrazovanjem mladih sa posebnim potrebama. Naši studenti na ovaj način mogu u praksi vidjeti je li to uistinu poziv kojim se oni žele baviti, jer ne bismo htjeli da netko završi fakultet a nema priliku raditi sa osobama sa posebnim potrebama. Za ovaj posao, osim znanja, stručnosti i kompetentnosti potrebna je i neizmjerna ljubav da im pomognemo i olakšamo njihovo uključivanje u sredinu u kojoj budu živjeli i radili“, rekao je rektor Vasilj.

Dodao je i kako kako svaki pojedinac koji nađe mogućnost zaposlenja može doprinijeti društvenoj zajednici, te da je to ''za sve nas veliki pomak.

Mirna Mezit istaknula je kako je FPMOZ prepoznao ''Los Rosales'' kao ustanovu koja može studentima pružiti odgovarajuću i potrebnu praksu.

''Centar 'Los Rosales' je ustanova koja ima zavidan položaj u cijeloj županiji i mislim da možemo pružiti pomoć studentima koji dođu pomagati djeci od samog početka razvoja“, istaknula je Mezit.

Kopirati
Drag cursor here to close