Progovorio o biografiji

VIDEO: Što je sve Princ Harry rekao Cooperu u emisiji 60 Minutes

Najupečatljivije informacije o kojima je Harry progovorio.
Lifestyle / Flash | 09. 01. 2023. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: 60 MINUTES/YOUTUBE / Princ Harry dao je intervjuu Andersonu Cooperu 

Princ Harry dao je intervjuu Andersonu Cooperu u emisiji 60 Minutes te progovorio o svojoj biografiji Spare. Ovo su najupečatljivije informacije o kojima je Harry progovorio.

Majčina smrt

Harry je imao 12 godina kada je njegova majka, princeza Diana, poginula u prometnoj nesreći u Parizu. Bio je kolovoz 1997., a Harry je bio u dvorcu Balmoral u Škotskoj s ostalim članovima kraljevske obitelji. Harry u knjizi opisuje trenutak u kojem ga je otac, princ Charles, probudio da mu kaže što se dogodilo.

Video: Prince Harry describes how he found out about his mother’s death | 60 Minutes

"U knjizi pišeš: 'On mi kaže, 'Pokušali su, dragi dječače. Bojim se da nije uspjela.' Jesi li plakao?", upitao ga je Cooper.

"Ne. Ne. Nema suza u tom trenutku", rekao je Harry. "Bio sam u šoku, znaš? Dvanaest godina sam imao. Otprilike 7, 7:30 ujutro, rano. Tvoj otac ulazi, sjeda na tvoj krevet, stavlja ruku na tvoje koljeno i kaže ti, 'Bila je nesreća.' Nisam mogao vjerovati."

"Pišeš dalje da te tata nije zagrlio. 'Nije bio dobar u pokazivanju emocija u normalnim okolnostima. Ali njegova je ruka opet pala na moje koljeno i rekao je: 'Bit će OK.' Ali nakon toga dugo ništa nije bilo u redu...'"

"Ne, ništa, ništa nije bilo u redu", odgovorio je na taj citat Harry.

Koristio psihodelike da bi se nosio s tugom

Harry kaže da je potražio pomoć terapeuta prije sedam godina i otkriva da je uz to isprobao više eksperimentalnih tretmana kako bi se pokušao nositi s tugom koju još uvijek osjeća zbog majčine smrti.

Video: Prince Harry talks about his physical altercation with Prince William | 60 Minutes

"Ayahuasca, psilocibin, gljive...", nabrojio je Cooper.

"Nikada ne bih preporučio ljudima da to uzimaju rekreativno", rekao je Harry. "Ali ako to radite s pravim ljudima, ako patite od ogromnog gubitka, tuge ili traume, onda te stvari djeluju kao lijek."

Obitelj ga nije uključila u planove vezane uz smrt kraljice Elizabete

Princ Harry bio je u Londonu kada je palača objavila da je kraljica Elizabeta II. pod liječničkim nadzorom u dvorcu Balmoral u Škotskoj.

"Pitao sam svog brata 'Kakvi su tvoji planovi? Kako ti i Kate idete tamo gore?' A onda, nekoliko sati kasnije, svi članovi obitelji koji žive u području Windsora i Ascota zajedno su uskočili u avion", rekao je Harry. "Avion s 12, 14, možda 16 sjedala. 

"Niste bili pozvani u taj avion?" upitao je Cooper.

Video: Prince Harry says family didn’t include him in travel plans before Queen Elizabeth died | 60 Minutes

"Nisam bio pozvan", rekao je Harry.

Dok je Harry sam stigao do Balmorala, kraljica je bila mrtva.

On i William molili tatu da ne oženi Camillu

"Zamolili smo tatu da se ne vjenčaju. Nismo mislili da je to potrebno. Mislili smo da će to uzrokovati više štete nego koristi, a ako su već skupa mislili samo da je to dovoljno. Željeli smo da bude sretan. I vidjeli smo koliko je sretan s njom. Tako da je u to vrijeme bilo OK", pojasnio je.

Sukob s Williamom

"Bilo je to nakupljanje frustracije s njegove strane. Bilo je to u vrijeme kada su mu ljudi iz njegova ureda govorili određene stvari", rekao je Harry.

"A u isto vrijeme, on je čitao puno tabloida, puno priča. I imao je nekoliko problema, koji nisu bili utemeljeni na stvarnosti. A ja sam branio svoju ženu. On ju je napadao. Nije bila tamo u to vrijeme, ali kroz stvari koje je govorio. Branio sam se. I prešli smo iz jedne sobe u kuhinju. A njegove frustracije su rasle, i rasle, i rasle. Vikao je na mene, uzvratio sam mu vikom. Nije bilo lijepo. Nije bilo nimalo ugodno. A on je prasnuo. I gurnuo me na pod", prisjetio se.

"Oborio te?" upitao je Cooper.

"Oborio me. Sletio sam na pseću zdjelu", rekao je Harry. "Porezao sam leđa. Nisam znao za to u to vrijeme. Ali, da, ispričao se poslije. Bilo je to prilično gadno iskustvo", dodao je.

U intervjuu je rekao da je njihovo razdvajanje počelo nakon smrti majke te da se u srednjoj školi nisu ni pozdravljali.

Kopirati
Drag cursor here to close