marko dosadni

Srbin koji najviše nervira Austrijance: Marko Arnautović

Lifestyle / Flash | 24. 02. 2017. u 21:59 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema jednom istraživanju, Austrijance najviše od svih poznatih osoba nervira nogometaš Marko Arnautović. U istoj anketi Niki Lauda je najprepoznatljiviji popularni Austrijanac, kojega poznaje devet od deset ispitanika.

Zanimljivo je prema istraživanju agencije Marketagent.com u tri najpoznatije osobe, nakon Laude, spadaju DJ Ötzi (86,7 % ispitanika zna tko je on) i na trećemu mjestu bivši skijaški as, a sada popularni sportski komentator Armin Assinger (86%).

Istraživanje je urađeno anketiranjem 1005 osoba u životnoj dobi od 14 do 69 godina.

Najsimpatičnije poznate osobe su skijašica Anna Veith (ranije Fenninger), koja je ujedno i najatraktivnija, a iza nje su kabaretist Michael Niavarani i najbolji skijaš današnjice Marcel Hirscher.

Marco Arnautović nervira najviše ispitanika (38%), a iza njega su pjevači Hansi Hinterseer (36,8 posto) i Conchita Wurst (35,3 %). Hinterseer je također svojevremeno bio vrhunski slalomaš i veleslalomaš svjetskoga ranga, ali se kasnije posvetio hotelijerstvu i pjevanju tradicionalnih pjesama i novokomponiranih šlagera.

Arnautović je inače po ocu Srbin, a po majci Austrijanac. Rođen je 1989. bu bečkome Florisdorfu, a trenutačno igra za Stoke City. Za A selekciju Austrije odigrao je 60 utakmica i postigao 13 golova.

Posebno cijenjene osobe, o kojima ispitanici imaju visoko mišljenje, su Hirscher, potom glumac Christoph Waltz (Oscar za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu Nemilosrdni gadovi) i u Austriji vrlo popularna pjevačica Christina Stürmer.

Na pitanje koje slavne osobe pamtite iz reklamnih nastupa, najviše glasova dobili su nogometaš David Alaba (69,7%), legendarni skijaš Hemann Maier (65,4%) i Niki Lauda (63,8%).

Direktor agencije Thomas Schwabl navodi kako popularnost i prepoznatljivost nisu dovoljni da bi se bilo uspješno u reklamama.

"Kako bi jedan proizvod upao u oči konzumenta, osoba koja ga reklamira mora biti omiljena i vjerodostojna", kaže Schwabl.

On navodi kako bi idealna osoba u tom smislu bio bivši skijaški as Benjamin Raich, o kojemu i nakon završetka karijere najviše ispitanika ima visoko mišljenje i najviše njih smatra ga pouzdanom i vjerodostojnom osobom.

Kopirati
Drag cursor here to close