HPD Prenj 1933. Mostar

Škola fotografije u planini

Lifestyle / Flash | 18. 12. 2021. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HPD Prenj 1933. Mostar za svoje članove ali i za sve mlade ljubitelje prirode, planinarenja i fotografije organizira besplatnu Školu fotografije u prirodi.

Cilj škole je polaznicima promovirati fotografsku djelatnost u obrazovanju i umjetnosti, istaći značaj fotografije uz analizu njenih različitih aspekata – kao vizualne umjetnosti, socijalnog fenomena i moćnog medijskog i obrazovnog sredstva.

Škola fotografije će se održavati kroz teorijski i praktični dio nudeći polaznicima odlazak na izlete u svrhu i planinarenja i fotografiranja. Cilj projekta je da polaznici svladaju osnove rukovanja fotografskom opremom (mobiteli, fotoaparati i dron) i upoznaju se sa osnovama obrade digitalne fotografije, uz mogućnost samostalnog rada i primjene stečenog znanja na izletima koji će biti organizirani u tu svrhu.

O predavaču

Sead Šašivarević je nagrađivani sarajevski fine-art landscape fotograf. Fotografijom se zanima od ranog djetinjstva i još uvijek poseže za analognim kamerama iz ere filma. Dobitnik je više nagrada i priznanja za svoje radove. Njegove fotografije su objavljivane u knjigama, digitalnim i printanim medijima širom regiona. Više informacija i radove možete pogledati na Facebooku ili Instagramu.

Predavač o fotografiji i workshopu

„Moje fotografije reflektuju stanje moje duše, način na koji doživljavam svijet oko sebe. One su u biti ogledanje, moj način da svoje nemjerljivo oduševljenje savršenstvom koje nas okružuje, približno jednako tom doživljaju, zabilježim i podijelim. Pri tome ja fotografiju i fotoaparate smatram divnim alatom koji mi to omogućuju. A sam čin stvaranja fotografija i prisutnost na mjestima, rumenim od jutarnjeg svjetla, smatram najljepšim darovima tog procesa“.

Workshop je namijenjen i koristan kako početnicima i zaljubljenicima u pejzažnu fotografiju tako i iskusnim fotografima koji žele naučiti više o potrebnoj opremi, planiranju, svjetlu, kompoziciji, postavkama fotoaparata te o nekim specifičnim tehnikama koje koristim.

Radujem se prilici da svoje znanje prenesem polaznicima i sa nestrpljenjem očekujem početak workshopa.“

Prvo teorijsko predavanje će se održati u prostorijama HGSS u zgradi Mostarke u četvrtak, 23.12.2021. godine u 19 sati.

Prijave vršiti preko sljedećeg obrasca PRIJAVA, a više informacija možete dobiti na brojeve telefona Ivan 063 934 131 i Marija 063 415 042.

Napomena: Broj mjesta je ograničen a u slučaju većeg broja prijavljenih prioritet će imati ciljna skupina mlađih članova.

Kopirati
Drag cursor here to close