Primjer društvene odgovornosti

SiM Impex opskrbljuje Nokian gumama gorske službe spašavanja u BiH

Pod motom "Bilo gdje, bilo kada...", njihova je misija stvaranje uvjeta za razvoj kvalitete svih kategorija spašavanja u nepristupačnim područjima i podizanje razine sigurnosti svih građana Bosne i Hercegovine.
Lifestyle / Flash | 10. 12. 2020. u 19:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpisivanjem ugovora između gorskih službi spašavanja iz BiH i tvrtke SiM Impex, danas je u hotelu Vučko na Jahorini počela vrijedna suradnja velike kompanije i velikih volonterskih organizacija za spašavanje ljudskih života.

SiM Impex iz Banjaluke, jedan od lidera u distribuciji rezervnih dijelova, opreme i kozmetike za putnička i laka komercijalna vozila na tržištu BiH i gorske službe spašavanja iz BiH, potpisali su ugovor o suradnji. Povod za svečano potpisivanje ugovora isporuka je Nokian guma za motorna vozila svih gorskih službi spašavanja. Potpisivanju ugovora na Jahorini, nazočili su direktor SiM Impexa Slađan Cvijanović i predstavnici gorskih službi spašavanja iz BiH Marino Vidović, Miro Kalem, Dženadin Veladžić i Adnan Osmanović, kao i predstavnik Nokiana Ivan Bura.

SiM Impex je službeni distributer robe finske marke Nokian, koja proizvodi vrhunski kvalitetne zimske pneumatike. Praksa ove finske kompanije je zajedno sa distributerima, darivati pneumatike za motorna vozila gorskim službama spašavanja na lokalnim tržištima, pa tako i u BiH.

"Suradnja s kompanijom svjetskog glasa u oblasti proizvodnje pneumatika Nokian, za kompaniju SiM Impex ima veliki značaj. On, između ostalog, jasno govori o poslovnoj reputaciji koju smo stekli ne samo na području BiH, nego i šire, a rezultat je dobre poslovne prakse i tradicije koju njegujemo. Svakako, iza našeg imena stoji i jedna od najvećih svjetskih korporacija na globalnom tržištu auto-dijelova - LKQ, što nas sve zajedno čini adekvatnim i kvalitetnim partnerom za najveća svjetska imena ove industrije“, rekao je direktor kompanije SiM Impex Slađan Cvijanović.

On je ovom prilikom naglasio kako je Nokianov običaj poklanjanja pneumatika lokalnim gorskim službama spašavanja, divan gest i velika pomoć ovim službama.

"Upravo je to razlog našeg današnjeg okupljanja, i veliko nam je zadovoljstvo što smo na ovaj način u mogućnosti da pomognemo i podržimo one koji se bave spašavanjem ljudskih života, na području cijele BiH", naveo je Cvijanović.

Gorske službe spašavanja okupljaju spasilačke službe i klubove, nevladine i neprofitabilne organizacije koje se bave spašavanjem u nepristupačnim područjima na kopnu, pod zemljom, na vodi i pod vodom.

Pod motom "Bilo gdje, bilo kada...", njihova je misija stvaranje uvjeta za razvoj kvalitete svih kategorija spašavanja u nepristupačnim područjima i podizanje razine sigurnosti svih građana Bosne i Hercegovine.

Gorske službe spašavanja koje djeluju u BiH okupljene su u četiri organizacije: Savez gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini, Gorska služba spašavanja Republike Srpske, Gorska služba spašavanja Federacije Bosne i Hercegovine i Gorska služba spašavanja stanica Brčko Distrikt Bosne i Hercegovine.

"Zahvalio bih kompaniji Nokian, ali i SiM Impex-u, domaćoj kompaniji čije poslovanje osigurava kvalitetne proizvode kupcima u BiH, kao i vrijedne ugovore koji nas približavaju europskim i svjetskim brendovima i kvalitetu, na poklonu i prilici da danas u ime Saveza budem dio ovog svečanog događaja. Gorskim službama spašavanja cijele BiH, novi setovi ljetnih i zimskih pneumatika visokog kvaliteta kakve su Nokian, znače neizmjerno mnogo", rekao je predstavnik saveza gorskih službi spašavanja BiH Marino Vidović i dodao kako je ovakav gest dokaz ozbiljnosti i prakse društveno odgovornog djelovanja jedne velike kompanije.

"Svakodnevno, svi pripadnici gorskih službi spašavanja, rade na usavršavanju svojih vještina, kako bismo mogli odgovoriti na sve izazove u pomaganju svojim sugrađanima 24 časa, 365 dana u godini", naglasio je Vidović.

Ivan Bura, predstavnik Nokiana, ovom prilikom je izrazio čast i zadovoljstvo prisustvom na ovom lijepom događaju na Jahorini.

"Nokian Tyres je najsjeverniji proizvođač pneumatika na svijetu. Dolazimo iz Finske i najpoznatiji smo u automobilskom svijetu kao jedna od najinovativnijih kompanija od proizvođača pneumatika. Jedna od naših inovacija po kojoj nas svi znaju jeste zimski pneumatik i to je tako od 1934. godine. Od tog trenutka do danas konstantno radimo na unapređenju naših proizvoda kao i sigurnosti na putevima i zaštiti životne okoline. Prva smo kompanija koja je izbacila iz upotrebe aromatična ulja u proizvodnji pneumatika a ujedno smo u 10 posto svjetskih najodrživijih kompanija. Shvaćajući kako se svojstva gume ne mogu optimizirati samo kompjuterskim modeliranjem, Nokian ulaže više od polovine sredstava sektora istraživanja i razvoja u ovakvo testiranje proizvoda. Nokian se vodi idejom da ako je guma testirana u najzahtjevnijim zimskim uvjetima na svijetu, onda su njene performanse dobre i za sva ostala mjesta", rekao je Bura.

"Danas nam je čast i zadovoljstvo što ćemo te globalne vrijednosti zajedno promovirati na lokalnoj razini s gorskim službama spašavanja i SiM Impex-om kao ovlaštenim uvoznikom Nokian pneumatika za Bosnu i Hercegovinu", naglasio je Ivan Bura, predstavnik kompanije Nokian.

Kopirati
Drag cursor here to close