Kaznena prijava

Shakiri prijeti još jedno suđenje

Preliminarna istraga počela je u srpnju nakon što je porezna uprava prijavila dva moguća prekršaja u vezi poreza na dohodak i imovine u 2018. godini.
Lifestyle / Flash | 26. 09. 2023. u 15:15 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ured državnog tužitelja podnio je kaznenu prijavu protiv Kolumbijke na sudu blizu Barcelone, rekao je glasnogovornik u utorak.

Sud će sad odlučiti hoće li se suditi pjevačici, poznatoj po hitovima "Waka Waka" i "Hips Don't Lie", javlja agencija Hina.

Preliminarna istraga počela je u srpnju nakon što je porezna uprava prijavila dva moguća prekršaja u vezi poreza na dohodak i imovine u 2018. godini.

Shakiri, 46-godišnjakinji, već bi se ove godine trebalo suditi u Barceloni zbog odvojenih optužbi o utaji poreza u ukupnom iznosu oko 14,5 milijuna eura između 2012. i 2014. godine.

Državni tužitelj traži zatvorsku kaznu u trajanju osam godina i dva mjeseca te novčanu kaznu u iznosu 23,8 milijuna eura.

Španjolci tvrde da je Shakira utajila više od 14 milijuna eura, prijeti joj osam godina zatvora

Shakira je više puta rekla da je nedužna u prvom slučaju i tvrdi da je bila dužna platiti porez na Bahamima 2012., 2013. i 2014., a ne u Španjolskoj. No, kaže da je u međuvremenu platila sve poreze plus zatezne kamate.

Shakira je u srpnju prošle godine odbila izvansudsku nagodbu u Španjolskoj, gdje je povremeno živjela s bivšim španjolskim nogometašem i bivšim suprugom Gerardom Piqueom. Nakon rastave, Shakira se sa sinovima preselila u Miami.

Kopirati
Drag cursor here to close