Slijedi Stari most

Rumunji najbolji u Oslu, Red Bull Cliff Diving za dva tjedna u Mostaru

Red Bull Cliff Diving održat će se u Mostaru 28. kolovoza.
Lifestyle / Flash | 16. 08. 2021. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Red Bull Cliff Diving reviji proteklog vikenda u Oslu najbolji su bili Rumuni Popovic i Preda, a iduća stanica najboljih svjetskih skakača i skakačica je Mostar, gdje će 28. kolovoza ponovo oduševljavati nevjerojatnim skokovima sa Starog mosta.

Foto:PR / U Oslu najbolji su bili Rumuni Popovic i Preda

Zbog ograničenja putovanja koja su na snazi u Norveškoj, nije bilo moguće okupiti sve skakače i skakačice u Oslu. Zato je event u glavnom gradu Norveške bio revijalnog karaktera, a na njemu su nastupila devetorica europskih skakača. Svaku seriju je skokom s 20 metara otvarala Španjolka Celia Fernandez. Žiri je ocjenjivao skokove, ali rezultati ne važe za ukupni poredak u prvenstvu.

Foto:PR / U Oslu su nastupila devetorica europskih skakača

Ipak, napetosti i uzbuđenja nije manjkalo, kao ni gledatelja koji su u velikom broju došli da vide najbolje svjetske skakače u akciji na 27 metara visokoj skakaonici. Bio je ovo ujedno prvi sportski događaj održan u čuvenoj zgradi Opere u Oslu.

Nakon prve serije skokova u petak, vodeći je bio aktuelni prvak Gary Hunt, koji od ove godine predstavlja Francusku. No, u subotnjoj završnici dvojica Rumunja su sjajnim skokovima izbili na čelo: Constantin Popovic zauzeo je prvo, a Catalin Preda drugo mjesto, svega par bodova iza zemljaka.

Foto:PR / Svaku seriju je skokom s 20 metara otvarala Španjolka Celia Fernandez

Nakon revije u Oslu, povratak natjecateljskim skokovima Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva slijedi za manje od dva tjedna u našoj zemlji. Na mostarskom Starom mostu 28. kolovozu ćemo šestu uzastopnu sezonu gledati najboljih 12 skakača i 12 skakačica.

Nema sumnje da nas u Mostaru očekuje uzbudljivo natjecanje, jer se glavna borba u trci za titulu vodi između dvojice Rumunja i Hunta. Trenutno je vodeći Preda, koji je debitirao 2018. upravo u Mostaru, osvojivši treće mjesto. Slijede ga Hunt i Popovici, koji su također pobjeđivali u gradu na Neretvi.

Foto:PR / Napetosti i uzbuđenja nije manjkalo, kao ni gledatelja 

Po svemu sudeći, Stari most odgovara svima, tako da se mogu očekivati izvrsni skokovi i spektakularno nadmetanje. Naravno, ne smije se zaboraviti ni natjecanje žena, gdje je glavna favoritkinja fantastična Australka Rhiannan Iffland.

Kopirati
Drag cursor here to close