Subota na Igmanu

Sve što treba znati o utrci Red Bull 400: Pravila, format, program

Natjecanje se organizira u kategorijama za žene i muškarce, koji će startati odvojeno, no za sve važe ista pravila i format.
Sport / Ostali sportovi | 24. 06. 2021. u 15:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utrka Red Bull 400 privukla je veliku pažnju ljubitelja trčanja u prirodi, koji će u subotu 26. lipnja na velikoj skakaonici na Malom Polju ispitati granice svojih mogućnosti u „najtežih 400 metara koje će ikada pretrčati“.

Start utrke je u 13 sati.

Dan će početi registracijom natjecatelja, koja će trajati od 08:30 do 12:00h i odvijat će se u startnoj zoni. Početak utrke, odnosno start prve grupe natjecatelja, predviđen je za 13 sati. Pobjednici će biti proglašeni u 16:30h u startnoj zoni.

Natjecatelje će na Igmanu dočekati startni paket koji sadrži sve što je potrebno za jednu ovakvu utrku - i malo više od toga. U paketu se nalaze ruksak za trčanje, dres, medalja, bandana, Red Bull, kupon za hranu i piće te dodatak prehrani za sportaše Ostero Revital Pro. Natjecateljima će biti dostupno i voće.

Sudionici moraju biti stariji od 18 godina, a njihov broj je ograničen. Registracija za utrku je obavezna, uz startninu u iznosu od 50 KM. Prijave se vrše na www.kupikartu.ba, a na dan utrke će biti otvorene do 12h u startnoj zoni na Igmanu. Oni koji nisu stornirali svoju prošlogodišnju registraciju, mogu je iskoristiti ove godine.

Natjecanje se organizira u kategorijama za žene i muškarce, koji će startati odvojeno, no za sve važe ista pravila i format.

Ovisno o broju sudionika (npr. 200), kreiraju se istobrojne grupe (npr. 5 grupa sa po 40 sudionika ). Svaka grupa starta zasebno, a pobjednici svake grupe se direktno plasiraju u finale.

Pored pobjednika grupa (npr. 5), u finale ulazi i potreban broj natjecatelja (npr. 35) sa najboljim vremenima, kako bi u finalnoj trci sudjelovalo 40 najbržih.

Sudionici su tijekom natjecanja dužni nositi dres Red Bull 400, a fizički kontakt i ometanje drugih natjecatelja povlači diskvalifikaciju.

Najbrže u obje konkurencije očekuju vrijedne nagrade: 1. mjesto - 1.000 KM, 2. mjesto - let žirokopterom, 3. mjesto - tandem let paragliderom, 4. mjesto - vožnja quadom.

Natjecateljima i posjetiteljima na raspolaganju će biti besplatni parking. Publiku će zabavljati DJ, koji će glazbom također pružati dodatnu energiju takmičarima.

Staza je duga 400 metara, najvećim dijelom se trči uzbrdo, a posljednja etapa je skijaška skakaonica. Velika skakaonica na Igmanu duga je 112 metara, s nagibom od 35°, a sličnih karakteristika je i sletni dio staze. Lokaciju za održavanje natjecanja ustupio je ZOI’84.

Organizatori će pratiti pravila i preporuke nadležnih službi u vezi s aktualnom situacijom, te event organizirati shodno tome.

Detaljne informacije o utrci i pravilima mogu se naći na redbull.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close