Panel rasprava

"Rad žena inženjerki kroz povijest Mostara je nevidljiv"

Panel rasprava se održala se u srijedu, 31. svibnja 2023. godine, u 18 sati u Srednjoj građevinskoj školi u Mostaru.
Lifestyle / Flash | 02. 06. 2023. u 07:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Incijativa građanki i građana Mostara organizirala je panel raspravu pod nazivom "(Ne)vidljive žene u inženjerstvu".

Panel rasprava se održala se u srijedu, 31. svibnja 2023. godine, u 18 sati u Srednjoj građevinskoj školi u Mostaru.

Panelistice dipl.ing. strojarstva Marija Zelenika, dipl.ing. elektrotehnike Elma Hadžikadunić govorile su o poziciji žena inženjerki, stereotipa sa kojima su se suočavale jer su žene inženjerke.

Biti žena u dominantno muškim profesijama može biti težak izazov, ali može biti i prednost. Panelistice su svjesne svoje prednosti. Stručnost i predanost u poslu su uvijek broj jedan, time su se, kako ističu, istaknule na radnom mjestu i svojim kompetencijama izborile za svoju poziciju.

Na panelu je bilo govora o različitim situacijama sa kojima su se suočavale samo zato jer su žene i rodnim stereotipima koji su još uvijek prisutni u našem društvu.

Kako naglašavaju najčešće inženjer radi s drugim inženjerom, ali, kad inženjer radi s inženjerkom koja je dobra u svom poslu, njen put je znatno teži od puta kojim prolaze inženjeri.

Na panel raspravi je zaključeno kako su žene podložnije pritiscima i kako moraju raditi trostruko više da bi krenule s iste startne pozicije, ali da je rad žena inženjerki kroz povijest Mostara nevidljiv.

Kopirati
Drag cursor here to close