VIDEO

Priče bivših pilota: Vazduhoplovna gimnazija u Mostaru

Emotivno putovanje kroz zlatne godine Vazduhoplovne gimnazije u Mostaru: Pogledajte priče bivših pilota u miru i osjetite duh prošlih vremena!
Lifestyle / Flash | 19. 01. 2024. u 13:58 M.Š. | Bljesak.info
Trag: Mostarske priče

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru su nekada odjekivali zvuci letačkih strojeva, a nebom iznad grada su kružile letjelice.  Video RTS-a donosi emocionalne priče bivših polaznika koji su nekad sanjali o nebu, od koji su sada svi već u mirovini. Ovo je priča o putu kroz prošlost Vazduhoplovne vojne gimnazije "Marsal Tito" u Mostaru,

Video čuva sjećanja na mladost i snove, podsjećajući nas na vrijeme kada je u ovome gradu postojala škola koja je oblikovala buduće profesionalne pilote, ali prije svega, izgradila ljude.

Emisija "Mostarske priče" otkriva školske dane, učitelje i prijatelje, s posebnim fokusom na profesionalne odluke donesene u ranoj mladosti. Bivši polaznici, sada u mirnom ozračju mirovine, dijele svoje životne priče o školovanju za pilote.

Ovaj sentimentalan podsjetnik na prošlost donosi nam i priču o razrednom starješini i načelniku klase, koji su u vrijeme školovanja bili ne samo profesori, već i roditelji, voditelji i mentori mladim entuzijastima.

Vazduhoplovna Gimnazija "Marsal Tito", utemeljena davne 1961. godine, bila je ključna institucija za obrazovanje kadrova za RV i PVO u JNA. Smještena između tvornice aviona Soko i helidroma, gimnazija je bila nezaobilazno mjesto za one koji su sanjali o letenju.

Ovaj video je ne samo priča o profesionalnom putu, već i sentimentalan podsjetnik na vremena kada je Mostar živio drugačije.

Gledajući ovu priču, svjedočimo ne samo o pilotima koji su nekada kružili nebom, već i Mostaru kakav je nekada bio - mjestu gdje su se snovi uzdizali s visina, gdje je svaki let bio izvor ponosa i gdje su se stvarale neizbrisive uspomene.

Kopirati
Drag cursor here to close