Lijepe i pametne

Otkrijte koliko poznate Mostarke zarađuju na Instagramu

Njihova popularnost se počela pretvarati u novac, a mi smo odlučili istražiti kako i koliko mogu zaraditi i kako se snalaze u poslovnom svijetu.
Lifestyle / Flash | 28. 12. 2017. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije nekoliko mjeseci pisali smo o najpoznatijim Mostarkama na sve više popularnoj društvenoj mreži Instagram koje prate na desetine tisuća pratitelja. Prelijepe Mostarke su tad osvanule na najpoznatijim tabloidima iz regije.

Termin "Influencer" postaje sve poznatiji i primamljivi lijepim i poslovnim djevojkama pa tako i našim Mostarkama.

Influenceri su osobe s moći da utječu nad većim brojem pratiteljima jer su zasluženo izgradile svoje kredibilitet. Neki ozbiljni influenceri koji postanu svjesni svoje moći angažiraju profesionalne agencije da im pomognu da svoj brend i novac podignu na jedan veći nivo.

Najpoznatije Mostarke do profita dolaze objavljujući sponzorirane postove, vršeći ulogu brend ambasadora,organizirajući nagradne igre i darivanja i slično.

Anastasia7asja - Asja Zukanović svoj blog pokrenula je iz čiste ljubavi prema modi i fotografiji.

"Htjela bi reći da moja namjera otvaranja Instagram profila, što mnogi danas gledaju kao blog nije bila zarada nego ljubav prema modi i fotografiji. S vremenom se ukazala prilika da počnem i zarađivati na svojim fotografijama" kazala je Asja za Bljesak.info.

Na 'nepristojni upit' koliko zarađuje Asja je kazala kako zarada ovisi o tome s kojim brandom se povežete kao i kakve su statistike Instagram profila.

"Vrlo često brandovi umjesto novčanog iznosa nude svoje proizdvode, poklone, što me uvijek jako obraduje jer većina njih je nedostupna na našem tržištu" kazala je poznata Mostarka i dodala kako je od početka do danas dosljedna svojem stilu koji nije specifičan za naše prostore i savjetovala druge da ostanu svoji i zadrže dozu originalnosti.

beauty_by_Iness - Ines Jarak je pokrenula svoj Instagram profil na kojem je svakodnevno objavljivala fotografije svoga rada i posla, djevojke koje šminka i tretmane koje uradi. Ineskin profil doživio je procvat nakon odlaska u Dubai na edukaciju kod Maria Dedivanovića i Kim Kardashian. Od tog trenutka instagram profil beauty_by_iness ne prestaje da vrtoglavo raste i trenutno se na oko 55 tisuća pratitelja.

"Kada vidite djevojku sa većim brojem pratitelja koja je razvila svoj poslovni profil prije nego što osudite sjetite se da je ona sa jednom fotkom zaradila novac, odjeću, obuću, kozmetiku, čak i namještaj, mobitel ili možda samo puni bankovni račun na taj način, slikanjem sa ponuđenim kombinacijama koje ona reklamira. Znam da onome tko nije u tim vodama zvuči nemoguće ali doista jeste", kazala je Ines za Bljesak.info.

Ines Jarak navodi kako postoje dva načina suradnji, a to su naplata novca i kompenzacije.

"Ja osobno imam veliku razliku kako ću nastupiti kada mi se ponudi suradnja jer ako je nešto što je meni za posao potrebno uvijek ću pristati na kompenzaciju,a li se i tada zna ispod kojeg iznosa ne radim reklamu" kazala je Ines i dodala da nikad ne reklamira pod svaku cijenu te da je više suradnji odbila, prije svega iz poštovanja prema onima s kojima već surađuje.

Cijenu svog reklamiranja Ines Jarak postavila je uz pomoć najednostavnijeg Instagram calculatora.

"Instagram calculator povuče sve moje podatke, statistiku, broj pogleda na profil, lajkova, komentara, rast ili pad i sam izbaci vašu cijenu za jednu objavu. Ja osobno šaljem to na uvid i držim se uvijek toga, dodajući da u trenutnku pisanja njen post vrijedi između 170 i 300 dolara.

suncica___ - Sunčica Šanjević kazala je da prije par godina kad je otvorila profil neko rekao da će od tog zarađivat mislila da se zeza s njom, otkrivajući da tek zadnju godinu dana počela zarađivati.

"Cifra koju zarađujem mjesečno nije uvijek ista. Ponekad je to kao jedna čitava plaća, a ponekad bude u vidu kompenzacije, zavisi s kim se surađuje. Veliki brandovi ako se rade kampanje, plaćaju uvijek dobro, dok manjim domaćim brendovima ne možete tražiti toliko novca, a ja im ponekad izađem u susret i ne naplatim" kazala je Sunčica.

Kao tajnu uspjeha kaže da je potrebno biti svoj, vjerovati u sebe i raditi ono što voliš, a onda uspjeh ne može izostati.

 

Objavu dijeli Manuela (@maanuelaaaa)

Manuela Ljubičić svoj profil je pokrenula počevši objavljivat svakodnevne fotografije iz teretane. Ova 'istesana' djevojka kaže kako joj se Instagram sviđa zato što ima mjesta za sve i biilo tko može pokrenuti svoj blog i od toga napraviti posao radeći ono što voli.

"Ja osobno instagram, sad za sad, najviše gledam kao zabavu i ne želim ga previše ozbiljno shvaćati kao neku obvezu ili prvobitan izvor zarade pa tako kada dobijem zahtjeve za promociju proizvoda to prihvaćam ako se slaže uz to šro radim i samo ako bih i ja osobno koristila" kazala je Manuela za Bljesak.info.

"Instagram, Youtube Facebook, sve te stranice otvaraju nam nove i zabavne načine zarade i ja mislim da tko god sebe ne vidi u nekoj drugoj karijeri može pokušati na nekoj od njih. U današnjem svijetu smo okruženi s toliko mnogo različitih mogućnosti za zanimanjem ili aktivnostima, na vama je samo da otkrijete ono što jako volite raditi i onda se posvetite tom području" poruka je Manuele za buduće 'influencere'.

Naša Olimpijka Amina Kajtaz je također jako aktivna na svom Instagram profilu, a za Bljesak.info kazala je kako ne zarađuje toliko od Instagrama, već da njene objave vežu se za redovne sponzorske ugovore i da je Instagram više njen hobi, jer nema dovoljno vremena da mu se posveti.

 

Objavu dijeli Amina Kajtaz (@aminakajtaz11)

Kopirati
Drag cursor here to close