Pomozite

Počele registracije za Trku/šetnju za ozdravljenje ''Race for the Cure''

Trka/ šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure” je najveći sportski događaj za promociju važnosti ženskog zdravlja.
Lifestyle / Flash | 20. 07. 2020. u 11:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trka/ šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure”, u skladu sa epidemiološkom situacijom u svijetu i BiH, ove godine pokrenula je globalnu digitalnu platformu na 20 svjetskih jezika na kojoj se ljudi širom Europe i svijeta povezuju kroz online registraciju za šetnju ili trku u svom gradu, naselju, lokalnoj zajednici.

Sudjelovanjem u digitalnoj “Race for the Cure” koja će biti održana 25-26-27. rujna građani pomažu osobama oboljelim od karcinoma dojke kroz prikupljanje potrebnih sredstava i podizanje svijesti javnosti o ovom oboljenju.

Kroz donacije ili uplatu simbolične registracije od 10KM na platformi www.raceforthecure.eupostajete dijelom digitalne zajednice, podižete svijest o karcinomu dojke i doprinosite da se i u ovim teškim vremenima održi tradicionalni događaj Race for the Cure u Bosni i Hercegovini te nastave brojne aktivnosti prevencije bolesti i podrške oboljelim ženama.

Globalni cilj je uključiti više od 500.000 sudionika/ca u najveći europski sportski događaj koji će ove godine biti održan u 30 država.

''Zbog epidemiološke situacije ove godine nećemo biti u mogućnosti da organiziramo veliki događaj, na kojem smo samo prošle godine u Sarajevu okupili 9000 građana, ali vas zato pozivamo da se registrirate, budete podrška ženama koje boluju od karcinoma dojke i zadnji vikend u rujnu u skladu sa svojim mogućnostima i epidemiološkim mjerama simbolično trčite ili šetate u svom naselju, šetalištu, parku...'', poručuju organizatori.

Trka/ šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure” je najveći sportski događaj za promociju važnosti ženskog zdravlja. U Europi, zahvaljujući “Race for the Cure” organizacije koje pružaju podršku ženama oboljelim od karcinoma dojke prikupljaju sredstva i podižu svijest o ovom oboljenju. Prikupljena sredstva su od izuzetnog značaja, s obzirom da svake godine u Europi bude dijagnosticirano 500.000 novih slučajeva oboljenja od karcinoma dojke, a 130.000 osoba nažalost izgubi život.

Kopirati
Drag cursor here to close