Njega pivom

Pivo za ljepotu i zdravlje

Njeguj kosu, kožu i spavaj bolje i još trikova u kojima ti može pomoći pivo
Lifestyle / Flash | 15. 01. 2019. u 12:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkrili smo neke neočekivane načine na koje se pivo može koristiti kao i fantastične benefite koje ovo piće pruža. Stoga, sljedeći put kada piješ pivo, razmisli dva puta prije nego li ga dokrajčiš.

Njeguje kosu i potiče njezin rast

Pivo obiluje vitaminom B i silikonom, a to su ključni sastojci zdrave kose koje također stimuliraju njezin rast. Izlij čašu piva na kosu, izmasiraj dobro tjeme i ostavi ga 5 minuta. Isperi s hladnom vodom. Tvoja će kosa sjati kao nikada prije, prenosi misszdrava.hr

Čini tvoju kožu čvrstom i glatkom

Pivo sadrži antioksidanse koji sprječavaju starenje kože. No, iznenađujuće, ovo alkoholno piće ima još jednu prednost-povećava moć samoregeneracije kože, pomaže u njezinom učvršćivanju i uklanja sitne bore. Isprobaj ovu masku za lice: pomiješaj jednu žlicu piva, jedan bjelanjak i tri kapi bademovog ulja. Masku namaži na čisto lice i ostavi da djeluje 10 minuta.

Pomaže da spavaš bolje

Hmelj je jedan od ključnih sastojaka piva, a poznat je i kao prirodni lijek protiv nesanice. Isprobaj ovaj jednostavni trik: isperi svoje jastučnice s jednakom količinom vode i piva. Tkanina će upiti arome hmelja i pomoći ti da brže zaspiš.

Opušta tvoja umorna stopala

Napuni posudu hladnim pivom i umoči stopala na nekoliko minuta. Efekt osvježenja pomoći će u opuštanju tvojih umornih stopala nakon dugog i teškog dana.

Uklanja mrtve stanice s kože

Osim što tvoju kožu čini glatkom, pivo uklanja mrtve stanice s tvoje kože. Kao rezultat, tvoja je koža blistavija, a ten ujednačeniji. Uzmi šaku jagoda i nekoliko žlica piva. Pomiješaj sastojke dok ne dobiješ pastu. Nanesi je na lice kako bi uklonila mrtve stanice i nečistoće te stimulirala regeneraciju stanica.

Marinada od piva omekšava meso

Pivo je sjajna opcija ako želiš omekšati meso bez da mu promijeniš okus. Stavi meso u plastičnu posudu i dodaj malo piva. Ostavi ga mariniranog u hladnjaku. Već idući dan moći ćeš uživati u fantastičnom okusu govedine koja se otapa u tvojim ustima.

Dodaje sjaj tvom drvenom namještaju

Izlij malo toplog piva na mekanu tkaninu i istrljaj bilo koju drvenu površinu kojoj treba malo obnove. Rezultat-tvoj namještaj će dobiti dodatan sjaj i izgledati kao nov.

Pomaže rastjerati štetočine

Pivo pomaže u držanju muha podalje od tvoje hrane. Samo stavi malo piva u čašu, prekrij je aluminijskom folijom i napravi male rupice. Miris će privući muhe koje će ući kroz rupice, ali neće moći izaći. Ovaj trik možeš isprobati i na puževima i žoharima.

Pojačava sjaj bilo kojeg metalnog predmeta

Pivo ima nisku razinu kiselosti koja je savršena za poliranje nekog metalnog predmeta, kao što su posude od čelika ili nakit. Samo ulij pivo na krpu i njome istrljaj metalni predmet. Također možeš pokušati namakati neki predmet nekoliko minuta. Nakon što taj predmet osušiš tkaninom, bit ćeš zaprepaštena koliko tvoji metalni predmeti mogu biti sjajni.

Pomaže ukloniti zahrđale šarafe

Kiselina u pivu može uništiti hrđu što će ti u konačnici pomoći ukloniti šarafe. Prelij ih pivom, pričekaj nekoliko minuta i pokušaj ponovo.

Kopirati
Drag cursor here to close