Kralj Instagrama

Pahor fotografijom razotkrio svog vozača da nije vezao pojas

Pahora u Sloveniji zbog čestih objava na društvenim mrežama ponekad zovu "kraljem Instagrama".
Lifestyle / Flash | 05. 09. 2019. u 16:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Objavom fotografije na Twittteru slovenski predsjednik Borut Pahor razotkrio je svog vozača koji na autocesti kod Šibenika nije bio vezan sigurnosnim pojasom, dok Pahor uživo prati biciklističku utrku.

''Sada smo ispred Šibenika, gdje se sutra sastajem s hrvatskom predsjednicom i austrijskim predsjednikom, a naš sjajni biciklist Roglič je na Vuelti tik pred ciljem, s velikim izgledom da bude pobjednik ove etape i obuče crvenu majicu'', napisao je Pahor uz fotografiju koja je snimljena dok se u srijedu vozio na trilateralni predsjednički sastanak.

Na njoj se vidi kako Pahor na stražnjem sjedišta kombija marke Mercedes prati prijenos utrke iz Španjolske sa slušalicama na ušima.

No, fotografija je otkrila i sporni detalj: Pahorov službeni vozač i zaštitar, zaposlenik ministarstva unutarnjih poslova, vozio je predsjednika države i zapovjednika oružanih snaga nevezan sigurnosnim pojasom, piše Hina.

Iz fotografije je jasno da na pojas nije zaboravio, nego je namjerno blokirao alarm koji upozorava na nepropisnu vožnju.

No, slovenska policija opravdava predsjednika i njegovog vozača, ističući da je Pahor imao pratnju hrvatske policije i da se njegov vozač prilagodio hrvatskom protokolu.

Kažu da je, prema hrvatskom zakonu, u nekim posebnim situacijama vozačima dopušteno da se u automobilu ne vežu sigurnosnim pojasom ako pri tome ne ugrožavaju druge sudionike u prometu.

Kad štićena osoba putuje u inozemstvo, onda se metodika i taktika zaštite prilagođavaju protokolu zemlje domaćina, navode u policiji i tumače da se vozač-zaštitar nije vezao pojasom kako bi u eventualnoj izvanrednoj situaciji mogao brzo izaći iz vozila.

Pahora u Sloveniji zbog čestih objava na društvenim mrežama ponekad zovu "kraljem Instagrama", a popularnost mu pojačava i imidž amaterskog trkača na duge pruge i pasioniranog gledatelja sportskih događaja.

Kopirati
Drag cursor here to close