Tragovi

Ovi znakovi na licu otkrit će vam da imate ozbiljnih zdrastvenih problema

Lifestyle / Flash | 11. 05. 2017. u 08:15 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ubrzana svakodnevnica, nezdrav način života i stresne situacije itekako mogu ostaviti traga na naše zdravlje. Ali i na licu. Upravo promjene na licu mogu nam otkriti da se s našom zdravstvenom slikom nešto promijenilo, piše Večernji.hr.

Tijelo nam šalje određene signale kada dođe do promjene balansa u našem organizmu i šalje znakove upozorenja. Evo na što biste trebali obratiti pozornost kada se idući put pogledate u ogledalo...

Natekle oči

Mnogi se ne stignu odmoriti zbog brojnih obveza koje su pred njima svaki dan te nije neuobičajeno imati natečene oči. Ipak, to je i signal nedostatka joda. Više od dvije milijarde ljudi diljem svijeta muči se s ovim problemom koji u konačnici može imati ozbiljne posljedice po zdravlje - oštećenje mozga. Kako biste nadoknadili nedostatak joda, jedite ribu, školjke, jaja, sushi i pijte mlijeko.

Blijede usne

Blijede usne nisu neuobičajen prizor za žene tijekom menstruacije. No ako ih prate simptomi poput umora i osjećaja slabosti ili primjetite da vam je jezik natečen, to su znakovi nedostatka željeza u krvi. Povećajte konzumaciju crvenog mesa, ribe, mahunarki i zelenog povrća.

Dugotrajni osip

Osip na obrazima koji ne prolazi brzo, jedan je od simptoma dermatitisa i nedostataka vitamina B12. Ovu dijagnozu prate i napukla koža u kutu usana, osjetljivost na svjetlo, anemija, oticanje grla, natečeni jezik...

Svoju prehranu obogatite namirnicama poput gljiva, špinata, janjetine, badema, sušene rajčice, puretine, šparoga i jogurta.

Kopirati
Drag cursor here to close