Prognoze

Oblaci, kiša, grmljavina

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme.
Lifestyle / Flash | 06. 10. 2018. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U središnjim i istočnim područjima Bosne jutros je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, a u ostalim djelovima zemlje pretežno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. 

Temperature zraka u 08 sati: Sokolac 4 stupnja, Bjelašnica 7, Bihać, Bijeljina, Prijedor i Sanski Most 8, Banja Luka i Tuzla 9, Brčko, Bugojno, Jajce i Srebrenica 10, Doboj, Gradačac, Ivan-sedlo i Sarajevo 11, Zvornik 12, Grude i Trebinje 16, Livno i Mostar 17. 

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne u istočnim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne sunčano. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva kiša i lokalni pljuskovi očekuju se na zapadu, jugozapadu Bosne i u Hercegovini. Poslijepodne ili u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u ostatku zemlje. Vjetar slab do umjeren, na jugozapadu Bosne povremeno i jak, južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 28 stupnjeva. 

U Sarajevu jutro pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje tijekom dana. Poslijepodne i u večernjim satima je moguća kiša, pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura oko 24 stupnja, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close