Onward

Novi Pixarov crtić zabranjen u nekoliko zemalja radi jedne rečenice

Iz radionice Pixara stigao je novi animirani film 'Naprijed' (Onward) koji je odmah podigao prašinu u nekoliko zemalja Bliskog istoka.
Lifestyle / Flash | 10. 03. 2020. u 19:57 Bljesak.info
Trailer filma Onward

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz radionice Pixara stigao je novi animirani film 'Naprijed' (Onward) koji je odmah podigao prašinu u nekoliko zemalja Bliskog istoka, piše 24sata.hr.

Ovaj obiteljski film smatra se neprikladnim u Kuvajtu, Omanu, Kataru i Saudijskoj Arabiji, gdje neće biti prikazivan, prenosi BBC. I sve to zbog jedne scene.

Policajka Specter prvi je animirani lik koji je ujedno i homoseksualac te o tome javno priča. 

''Nije lako biti roditelj. Stalno čupam kosu zbog kćeri moje djevojke'', rekla je Specter, a to je bilo dovoljno da spomenute zemlje zabrane emitiranje. 

Druge zemlje Bliskog Istoka, poput Bahreina, Libanona i Egipta, prikazuju film.

A prema Deadlineu, Rusija je cenzurirala spornu scenu mijenjajući riječ "djevojka" u "partnerica" i izbjegavajući spominjati spol Spectra, koji je sporedni lik.

Producentica i glumica Lena Waithe (35) posudila je glas u animiranom filmu, a u intervjuu za Variety priznala je da navedena rečenica bila njezina ideja.

''Pitala sam ih mogu li reći riječ 'djevojka', je li to u redu. Zvučalo mi je čudno. Imala sam čak i drugačiji glas, nije mi djelovalo da je u redu reći 'muž' i oni su se složili da izgovorim 'djevojka'. I to je ispalo nešto posebno'', priznala je Waithe.

Kopirati
Drag cursor here to close