2021.

Noćna utrka na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

"Drago nam je da ćemo biti domaćini ovog jedinstvenog sportskog događaja i na taj način se pridružiti brojnim drugim aerodromima na svijetu na kojima je održana ovakva vrsta utrke.
Lifestyle / Flash | 24. 11. 2020. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Noćna utrka na Međunarodnom aerodromu Sarajevu

U zajedničkoj organizaciji Udruženja Marathon Sarajevo i Međunarodnog aerodroma Sarajevo, u narednoj 2021. godini planirana je spektakularna 5k Noćna utrka na aerodromskoj pisti.

Riječ je o jedinstvenom događaju koji će se po prvi put organizirati u Bosni i Hercegovini, utrci dužine 5 kilometara koja će se trčati na pisti Međunarodnog aerodroma Sarajevo, te biti popraćena mnogobrojnim raznovrsnim aktivnostima. Cijeli događaj bit će organiziran u ponoćnim satima, nakon što se obustave letovi sa i na Međunarodni aerodrom Sarajevo.
Planiran je novi oblik realizacije sportskog događaja koji nosi naziv ''Runway Night Run''.

"Organizacija jedne ovakve manifestacije osigurava nam ulazak u krug svjetskih gradova gdje se održava ovaj atraktivni događaj", rekli su iz Udruženja Marathon Sarajevo.
Iz uprave Međunarodnog aerodroma Sarajevo navode:

"Drago nam je da ćemo biti domaćini ovog jedinstvenog sportskog događaja i na taj način se pridružiti brojnim drugim aerodromima na svijetu na kojima je održana ovakva vrsta utrke. Premda je organizacija događaja zahtjevna, posebno sa sigurnosnog aspekta, sa zadovoljstvom smo uzeli učešće u manifestaciji kojom se promovira kako sam aerodrom, tako i Sarajevo i Bosna i Hercegovina".

Realizacija ove sportske manifestacije očekuje se na ljeto naredne godine, a više detalja o točnom datumu i ostalim spefifičnostima događaja organizatori će priopćiti uskoro.

Pored toga, Udruženje Marathon Sarajevo će i u narednoj godini tradicionalno nastaviti sa organiziranjem svojih poznatih događaja poput Sarajevskog polumaratona, 10k noćne utrke, te 5k proljetne utrke, uz sve njihove prateće događaje, navodi se u PR priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close