London

Maratonci će trčati s uređajem za razmak

Sport / Ostali sportovi | 04. 10. 2020. u 08:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi sudionici Londonskog maratona koji se održava u nedjelju, oko vrata će nositi poseban uređaj koji će im jamčiti međusobni fizički razmak tijekom utrke, piše BBC.

Uređaj nazvan Bump svakom će atletičaru, ali i organizatorima maratona za vrijeme utrke slati zvučne signale ako se dvije ili više osoba međusobno previše približe, prenosi Hina.

U prvome velikom maratonu od početka pandemije koronavirusa u svijetu sudjelovat će stotinu trkača.

Ovogodišnji Londonski maraton, koji se sastoji od 19 krugova po St James's Parku održat će se na stazi kojoj, osim njegovih sudionika, sudaca i volontera neće biti dopušten pristup nikome drugom.

Uređaj britanske tvrtke Tharsus koristi se tehnologijom radio-frekvencije te će organizatorima omogućiti praćenje kretanja sportaša i osoblja, odnosno evidentirat će ako se oni međusobno previše približe.

Ako se u iduća dva tjedna pokaže da je netko od testiranih pozitivan na koronavirus, o tomu će biti obaviješteni svi koji su se nalazili u njegovoj neposrednoj blizini.

"Ovaj je događaj vrhunac višemjesečnog planiranja tijekom kojeg se vodilo računa o tomu na koji način organizirati maraton uz poštivanje fizičkog razmaka", rekao je direktor tvrtke Hugh Brasher.

"Tehnologija koju smo upotrijebili ima vrlo važnu ulogu u današnjoj utrci jer sportašima i organizatorima pruža dodatnu sigurnost za vrijeme sudjelovanja u maratonu", kazao je Brasher.

Kopirati
Drag cursor here to close