Incident

Nizozemska diskvalificirana s Eurosonga

"Dok ne doznamo sve činjenice neprihvatljivo nam je da nizozemski glazbenik nastavi natjecanje na Eurosongu", stoji u priopćenju EBU-a.
Lifestyle / Flash | 11. 05. 2024. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemski pjevač Joost Klein (26) i njegova pjesma "Europapa" diskvalificirani su s Eurosonga 2024., prenosi u subotu Jutarnji list.

EBU u najnovijem priopćenju piše kako švedska policija i dalje istražuje nemili incident koji se zbio između nizozemskog pjevača i žene iz produkcije koji se, kažu, zbio u četvrtak navečer nakon drugog eurovizijskog polufinala.

"Dok ne doznamo sve činjenice neprihvatljivo nam je da nizozemski glazbenik nastavi natjecanje na Eurosongu", stoji u priopćenju EBU-a.

Neslužbeno doznajemo da je Joost Klein u četvrtak nakon nastupa prvo grubo obrecnuo na švedsku fotografkinju, a nakon što ga je ona nastavila fotografirati podigao je ruku na nju.

U nastavku prenosimo priopćenje EBU-a u cijelosti:

"Nizozemski umjetnik Joost Klein neće se natjecati u velikom finalu ovogodišnjeg Eurosonga. Švedska policija istražila je pritužbu jedne članice produkcijske ekipe nakon incidenta nakon njegovog nastupa u polufinalu u četvrtak navečer. Dok pravni proces traje svojim tijekom, ne bi bilo prikladno da on nastavi s natjecanjem.

Željeli bismo jasno naglasiti da, suprotno nekim medijskim izvješćima i nagađanjima na društvenim mrežama, u ovaj incident nije bio uključen niti jedan drugi izvođač ili član izaslanstva. Zadržavamo politiku nulte tolerancije prema neprimjerenom ponašanju na našem događaju i predani smo pružanju sigurne i zaštićene radne okoline za svo osoblje na natjecanju.

U svjetlu ovoga, ponašanje Joosta Kleina prema članu tima smatra se kršenjem pravila natjecanja. Veliko finale 68. natjecanja za pjesmu Eurovizije nastavit će se s 25 pjesama".

Kopirati
Drag cursor here to close