Opasni skokovi

Nije baš tako lako: Za skok sa Starog potrebna je obuka i trening

Lifestyle / Flash | 12. 08. 2016. u 17:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Kluba skakača u vodu Mostari kažu da se svake godine susreću sa turistima koji na ''svoju ruku'' skaču sa Starog Mostara. Zbog toga se zna dogoditi da se pojedini turisti ozljede ili završe tragično.

"Mi ovdje u Klubu imamo momke koji podučavaju svakog turistu koji želi skočiti sa Starog mosta on dobije obuku sa manje skakaonice. Ako je dobar mi ga možemo pustiti, ako nije onda nije za skakati", izjavio je Edi Fink iz Kluba skakača u vodu 'Mostari'.

Podsjećamo, da je jučer 25-godišnji Mevludin Ibrahimović, porijeklom iz Zvornika skočio sa Starog mosta, ali više nije izronio. Njegovo tijelo pronašli su danas pripadnici ISS-a.

Nesretni slučaj uslijedio je nakon što mladić nije slušao upute iskusnih skakača sa Starog mosta. Iako mu je zbog loših vremenskih uvjeta sugerirano da ne skače, mladić se samovoljno odlučio na skok, piše N1.

"Momak nije htio na trening, nije htio obuku, nije htio trening, skočio je na svoju ruku", kazao je Fink.

"Sve je više turista i sve više afirmacije cijelog ovog dijela i Neretve i sporta na vodi, a očito edukacija ih ne prati taj segment, tako da su slučajevi ovakvi sve češći, ali srećom ove godine je prvi", rekao je Esad Humo, predstavnik ISS Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close