Opuštene grudi

Navike zbog kojih grudi postaju sve opuštenije

Lifestyle / Flash | 13. 01. 2017. u 18:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rođenje djeteta ili djece, dojenje i starenje doprinose slabljenju vezivnog tkiva i gubitku kolagena što rezultira opuštenim grudima. Genetika također utječe na izgled grudi, ali i neke svakodnevne navike na koje možeš utjecati.

Nedavno objavljeno istraživanje provedeno na Sveučilištu u Kaliforniji pokazalo je da grudi stare dvije do tri godine brže od ostatka tijela, piše Zdrava krava.

Evo što možeš učiniti da usporiš taj proces.

Naglo mršavljenje i debljanje - ako ti težina varira od pet do 10 kilograma to neće utjecati na izgled grudi. Ali ako često držiš restriktivne dijete i gubiš i dobivaš 15 ili više kilograma znaj da se to neće pozitivno odraziti na izgled tvojih grudi. Nakon svakog značajnog mršavljenja grudi gube elastičnost, poput isprane odjeće, kaže dr. Michael Edwards, plastični kirurg.

Pušenje - čak ni grudi nisu izuzete od štetnih posljedica pušenja, jer pušenje slabi dotok krvi u koži općenito.

Pretjerano izlaganje suncu ili česti odlasci u solarij - kao što izlaganje lica štetnim UV zrakama vodi do pojave bora, pretjerano sunčanje grudi vodi do smanjenja kolagena i drugih oštećenja na koži.

Nošenje neprikladnog grudnjaka - ako grudnjak ne podupire grudi u svakodnevnom životu ili prilikom vježbanja to je jedan od glavnih razloga da one postanu opuštene. Što se grudi više gibaju prilikom kretanja to je veći stres za kožu te ona gubi elastičnost, a grudi postaju opuštenije. Stoga je vrlo bitno izabrati optimalnu veličinu grudnjaka.

Vježbe visokog intenziteta - dok neki stručnajci smatraju da aktivnosti poput trčanja ili intenzivnog skakanja mogu utjecati na smanjenje kolagena u koži grudi, drugi ističu niz prednosti koje tjelovježba donosi i savjetuju da se uz dobar i čvrst grudnjak vježbanje itekako preporučuje.


Kopirati
Drag cursor here to close