Narančasta buba

Mašta je besplatna: Obojimo Mostar u narančasto!

Čarolija iz narančastog kutka zasigurno će i vas oduševiti
Lifestyle / Flash | 07. 12. 2022. u 10:30 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biti drugačiji i unikatan danas kada je sve dostupno nije lagan posao, no iz mora sličnih iskočila je Narančasta buba.

Iza brenda zanimljivog imena stoji jedna samozatajna kreativka Julka Konjevod, koja je svoju osobnost precrtala u svoja djela.

''Prvo da pošaljemo puno narančaste ljubavi za naš Mostar. Iza ove male bube stoji jedna narančastokosa kreativna duša, s diplomom magistre elektroehnike i zanimanjem profesora u srednjoj školi. Ovaj cijeli miks naziva omogućio mi je da radim, učim, stvaram, motiviram, služim društvu i sebi'', kazala je Julka.

Ovo zanimljivo ime njenog kreativnog kutka je kaže Julka je zapravo opis nje same.

''Narančasta boja je bio logičan izbor, jer se ta boja kose već suživila s mojom osobnošću. Nosim je godinama i mislim da me nitko ne može zamisliti bez nje kao ni ja sebe samu. Dugo sam razmišljala o otkrivanju razloga zašto je brand dobio ime BUBA ali sam odlučila to iskreno podijeliti i s mojim buboljupcima. S obzirom da često putujemo suprug i ja, kao velika spavalica, na suvozačevom sjedalu se ugnijezdim i uživam. Njega je taj prizor mog mira podsjetio na bubu koja sleti na auto i vozi se okolo. Od tada sam od milja postala buba'', ispričala nam je Julka, odnosno Narančasta buba, se izgleda vodi Picassovom uzrečicom da sve što možeš zamisliti je stvarno.

''Bubini proizvodi su uvijek plod mašte u fizičkom obliku. Dizajniram ono što bi htjela imati priliku kupiti, nekome pokloniti ili koristiti. Tako su nastali personalizirani dječji posteri, sa željom da sve dječje sobice budu prelijepe i nježne, uspomene na rođenje djece, jer svako dijete je posebno. Čestitke za sve vrste prigoda su proizvod u koji unosimo posebnu ljubav, volimo ih poklanjati pa zato s velikom pažnjom i detaljima ih dizajniramo i biramo prelijep papir za izradu. Najviše pažnje sam, pak, posvetila stvaranju bookmarka/straničnika koje smo od milja prozvali BUBMARK. Volim čitati i za tu aktivnost uvijek biram lijepe bookmarke, zbog toga smo ih ponudili i našim kupcima'', kazala je Julka.

Ostali proizvodi na koje su njenom kreativnom kutku posebno ponosni su proizvodi prožeti Montessori pedagogijom.

''Imamo cijelu kolekciju u obliku kartica emocija, kartica, brojeva, abecede, kartica milestonova, postera...'', rekla je.

U cijelu ovu priču, buba je krenula na nagovor supruga jer je po prirodi sramežljiva, no kada se odvažila svijetu pokazati što se krije u njenoj mašti, najveća podrška je bila njena obitelj i prijatelji koji su bili moji prvi kupci.

''Za to poštovanje moga rada im beskrajno hvala. Prvo javno predstavljanje je bilo na RUKE.ART BAZARU, pa sam ih iz šale prozvala bubinom kumom. Njima sam zahvalna za prepoznavanje moje posebnosti i kreativnosti. Rast Narančaste bube za mene je bio neočekivan i hvala vam moji buboljupci što ste predivna motivacija za njegovanje moje mašte'', poručila je Julka.

Sve ono što prenosi na svoj dizajn, kaže Buba, nastajalo je godinama.

''Upijala sam boje, mirise, iskustva, oblike, emocije, ljepotu na svojim putovanjima, s ljudima, u učenju, volontiranju, čitanju,.... U svojim posterima želim stvoriti emociju, želim da se osjeti trud i unikatnost! Srce uvijek osjeti energiju, a moja energija je uvijek narančasta i iskrena'', rekla je Julka.

Božić, najradosnije vrijeme puno mašte i šarenila u svakome budi radosne osjećaje, a Narančasta buba svoju kolekciju već odavno je vrijedno spremila.

''Za mene to nije samo jedan dan, to su tjedni pripreme za nešto posebno. Božić za mene nije materijalne prirode, to je ljubav u fizičkom obliku, zato darujem svoje vrijeme, svoj talent, svoje ruke i dobra djela drugima. Ovaj osjećaj je doveo do kreiranja Adventskog kalendara dobrih djela. Želim da se za ove blagdane volimo srcima, a ne poklonima. Dizajnirala sam božićnu kolekciju čestitku, bookmarka i prelijepih čarobnih postera'', rekla je Julka.

No je li kreativni svijet i 'stvarni' svijet teško kombinirati, Julka kaže:

''Posao koji radim u srednjoj školi, prvenstveno kao pedagog, a onda kao inženjer gledam kao mogućnost da mlađim naraštajima dam krila da sami otkriju svijet i nađu svoje mjesto u njemu. Da budu tamo gdje su istinski sretni i ispunjeni ne ispunjavajući nečija očekivanja, osim svojih. Prenosim im svoje znanje i želim da ga usvoje. Poslije posla postajem narančasta buba i tome se posvetim cijela i uživam. Nekim danima bude previše obaveza i pogrešaka a manjka strpljenja i vremena. I to je sasvim uredu, odmorimo i idemo dalje'', poručuje.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Narančasta buba (@narancastabuba)

Kreativnost je kaže njena svakodnevnica, odavno i prije nastanka ovog brenda.

''Dozvoljava mi da organiziram i uljepšam svoje trenutke, svoju okolinu, mjesto gdje živim i ljude s kojima sam u komunikaciji. Bijeg u svijet mašte dopušta nam da imamo mir, idiličnu sliku društva i jako često traženje zaklona od negativnih ljudi. Kada maštamo, možemo dokučiti mjesta koja su nam u realnosti nezamisliva i daleka. Kad bi barem malo tu slobodu mašte pustili u naš domove, možda bi bili malo manje ogorčeni, više vjerovali sebi i drugima i više se smijali. Zar ne bi bilo svima bolje da se više slušamo i prihvaćamo, jer moja mašta nije iste boje kao vaša a obje su nam diiivne? Mašta je besplatna i uvijek u pravu, ne daj nikad da ti je ukradu. Obojimo Mostar u narančasto i zagrlimo se srcima'', poručila vam je narančasta buba.

 

Kopirati
Drag cursor here to close