24. kolovoza

Najveća pozornica ikad postavljena: Arena spremna za Massive Attack

Lifestyle / Flash | 17. 08. 2016. u 13:49 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveća ikad postavljena glazbena pozornica dočekat će u pulskoj Areni britansku glazbenu skupinu Massive Attack, čiji će nastup u srijedu 24. kolovoza otvoriti peto izdanje Dimensions Festivala, jednog od najutjecajnijih festivala elektroničke glazbe u svijetu.

"Krunska domaća ljetna pozornica, pulska Arena, u srijedu 24. kolovoza osvanut će s najvećom ikad postavljenom glazbenom pozornica na kojoj će nastupiti kultna i progresivna britanska glazbena skupina Massive Attack uz pratnju eklektičnog detroitskog DJ-a i showmana Moodymana te američkog saksofoniste Kamasija Washingtona", priopćili su organizatori.

Poznati po svojim istovremeno vizualno spektakularnim te politički i socijalno osviještenim nastupima, Massive Attack u Pulu stižu s vlastitom velikom produkcijskom podrškom, impresivnim video zidom i svjetlosnim efektima.

Devet glazbenika prati dvadeset i sedam članova tehnike i menadžmenta. Pored ključnih članova skupine, Roberta 3D Del Naje i Granta Daddy G Marshalla, na pozornici će gostovati i jamajčanski roots reggae pjevač Horace Andy čiji je glas obilježio album Blue Lines, pjevačica Deborah Miller – alternacija glasu Share Nelson na pjesmama "Unfinished Sympathy", "Safe From Harm" i "Daydreaming", te britanski kantautor i producent Azekel, suradnik na pjesmi "Ritual Spirit" s istoimenog, posljednjeg EP-ja.

Nakon pet godina diskografske tišine, bristolski glazbenici iz skupine Massive Attack ove su godine izuzetno produktivni na glazbenom i vizualnom polju. Početkom godine izdali su EP "Ritual Spirit" na kojem se okupio veći broj nekadašnjih suradnika na čelu s Trickyjem, a krajem srpnja objavili su i tri nove pjesme koje navješćuju novi album najavljen za kraj ove godine.

Gotovo sve pjesme prate izuzetni video radovi eminentnih režisera s protagonisticama poput velike glumice i oskarovke Cate Blanchett, Rosamund Pike, svjetskog supermodela Kate Moss i kosovske glumice Arte Dobroshi.

"Fantastična kreativna energija na kojoj ove godine ponovo plove članovi uvijek odličnog Massive Attacka, čiji su zvuk i vizuali i nakon dvadeset i pet godina inovativni, jedinstveni i aktualni, odlično će se uklopiti u uvijek iznova magičnu scenografiju i atmosferu pulske Arene", ističu organizatori.

Na najveću glazbenu pozornicu ikada postavljenu u Areni popet će se i rodonačelnik house glazbe Moodyman, te američki jazz glazbenik Kamasi Washington sa svojim orkestrom.

Osim po suradnji s višestrukim dobitnikom nagrade Grammy Kendrickom Lamarom na njegovom posljednjem albumu "To Pimp A Butterfly", Washington je prošle godine pokorio publiku i kritiku debitantskim trostrukim albumom "The Epic" – svojevrsnom posvetom soul-jazzu, Johnu Coltraneu, Milesu Davisu i američkom fusion-jazz sastavu Weather Report. U Puli će nastupiti u sklopu svoje velike svjetske turneje i u pratnji osmeročlanog orkestra.

Ovogodišnje izdanje Dimensions festivala održat će se od 25. do 28. kolovoza, a nakon otvorenja u Areni festival se seli na svoju centralnu lokaciju, 200 godina staru tvrđavu Punta Christo nedaleko Pule.

U intimnom labirintu pozornica i prolaza u okruženju mora i šume, tik uz festivalski kamp Brioni, festival će svoj peti rođendan obilježiti s legendarnim imenima iz techno, house, jazz i soul svijeta, a niz najavljenih najvećih imena elektronske scene predvodi čikaški pionir house glazbe Larry Heard poznat i kao Mr. Fingers, koji će pod tim umjetničkim imenom održati svoj nastup uživo, nakon više od dvadeset godina.

Kopirati
Drag cursor here to close