Prijavi se!

Nagradni natječaj Jägermeistera na mostarskom Street Arts Festivalu

Globalno poznati brend Jägermeisterpodržava festival u vidu sponzorstva atraktivnog nagradnog natječaja za umjetnike iz Bosne i Hercegovine, koji se žele okušati u ovom izazovu
Lifestyle / Flash | 12. 07. 2019. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Street Art Festival i Jagermeister

Street Arts Festival Mostar, koji će se održati od 1. do 8. rujna 2019. u Mostaru bogatiji je za jos jednu suradnju usklopu ovogodišnjeg festivala, koja će se realizirati u partnerstvu s OKC Abrašević.

Globalno poznati brend Jägermeisterpodržava festival u vidu sponzorstva atraktivnog nagradnog natječaja za umjetnike iz Bosne i Hercegovine, koji se žele okušati u ovom izazovu, priopćili su se Festivala.

Jägermeister iza svog vizualnog identiteta ima razlog zašto je on upravo ovakakv kakav jeste. Ukoliko ste se ikad zapitali zašto je tomu tako Street Arts Festival Mostar i Jägermeister vam nude izazov. Umjetnik koji bude odabran za oslikavanje tematskog murala bit će stipendiran s 2.000 KM te će dobiti priliku da pokaže svoju kreativnost u oslikavanju na ''Berlin Night Embassy'' ove zime.

Tema nagradnog murala

Curt Mast, sin osnivača prvotne kompanije je 1934. svom alkoholnom likeru sastavljenom od 56 različitih biljnih sastojaka nadjenuo ime Jägermeister. Logično, jer je Mast kao strastveni lovac posvetio i svoj izum lovcima, kako samo ime i govori.

Zaštitni znak jelena pak u ovaj kontekst ulazi i kroz legendu o jelenu Svetog Huberta, koji je kroz folklor, tradiciju ikonografiju, postao simbol i atribut ovog sveca, priopćeno je.

No, sam prikaz jelena u kontekstu metafore i simbola ima i mnoge druge interpretacije koje od prvog i najstarijeg poznatog prizora jelena prikazanog u špiljskoj umjetnosti, preko klasične antike Grka, keltske i galske simbolike, kršćanske interpretacije, američkih Indijanaca, pa do budističkog i taoističkog viđenja, otvara cijeli niz zanimljivih vjerovanja i priča.

‘’Jägermeisteri StreetArtsFestival vas pozivaju da istražite ovaj nesvakidašnji simbol terazmislite o odnosu čovjeka i prirode te ponudite svoje vizualno riješenje od legende koja se našla u ovoj priči pa sve do moderne i urbane strane branda kakvog ga poznajemo danas'', navode organizatori festivala i dodaju da za inspiraciju posjetite službenu stranicu Jägermeistera.

Uvjeti za prijavu:

  • Poslati svoju biografiju
  • Preslik osobne iskaznice kao dokaz BiH državljanstva
  • Detaljno ručno ili digitalno razrađenu skicu za nagradni mural (ne primaju se fotografije kao prijedlozi skice)
  • Priložiti do sada oslikane murale ili umjetnički portfolio

Natječaj je otvoren do 10. kolovoza. Svoje prijave šaljite na sljedeću adresu [email protected].

Umjetnik koji prijavi svoje rješenje za mural također će oslikavati isti tijekom održavanja festivala tako da su poželjne prijave autora koji već imaju iskustva u oslikavanju murala. Isti umjetnik će također biti stipendiran za odlazak na umjetnički program u Berlinu 2020. godine.

''Ukoliko želite surađivati s grafičkim dizajnerima u izradi idejnog rješenja otvorene su vam mogućnosti da s istima komunicirate te prijavite se kao tim i u tom slučaju dijelite honorar po vašem dogovoru'', poručuju organizatori Festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close