Istraživanje

Na vidiku puno jednostavniji način za mršavljenje

Lifestyle / Flash | 17. 07. 2016. u 19:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Većina onih koji žele izgubiti suvišne kilograme, već znaju da je slatka i gazirana pića najbolje zamijeniti s - običnom vodom.

A kako piše Independent, znanstvenici su na tragu boljeg uvida o ulozi koju voda ima kad je gubitak kilograma u pitanju. U novoj studiji koja je ovog tjedna predstavljena na Society for the Study of Ingestive Behavior proučavalo se kako su različite količine vode povezane s mozgom. Njihovo istraživanje dovelo je do zanimljivih opažanja o tome kako voda utječe na osjećaj gladi.

U istraživanju na Wageningen sveučilištu u Nizozemskoj sudjelovalo je 19 muškaraca koji su za obrok konzumirali shake. Jedan shake se sastojao od 50 mililitara vode, a drugi od 350. Rezultati su na kraju pokazali da su oni koji su pili više vode glad potisnuli, za razliku od onih koji su popili manje količine, piše Jutarnji.hr.

Magnetskom rezonancom utvrđeno je također i da su oni koji su popili više vode imali višu moždanu aktivnost.

I istraživači u studiji koja je napravljena u Birminghamu 2015. godine došli su do zaključka da su oni koji su pili vodu prije svakog svog obroka kasnije unijeli manje kalorija.

A krajnji zaključak rezultata s Wageningena je: Oni koji su pili vodu prije obroka osjećali su se sitima, ali se svejedno napominje da ima i onih koji su i dalje nastavili jesti iako ih je prošao osjećaj gladi tako da se ne može sa sigurnošću još potvrditi da će pijenje vode prije obroka imati isti učinak ana svakoga.

No pijenje većih količina vode dnevno zasigurno može pridonijeti vašem zdravlju, u bilo kojem pogledu.

Kopirati
Drag cursor here to close