Trikovi iz kućne radinosti

Muče vas mravi? Riješite ih se uz 6 trikova

Nećete ih se rješiti ako se fokusirate na nasumično tamanjenje gdje god ih ugledate, već morate udariti gdje najviše boli.
Lifestyle / Flash | 12. 04. 2018. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opet ste ugledali kolonu mravi u vašoj kuhinji? Momentalno se hvatate za glavu i pitate hoćete li se ikada riješti ovih dosadnih kukaca.

Za početak, morate otkriti odakle dolaze. Pažljivo gledajte tko je prvi u koloni i u kojem se smjeru kreću vraćajući se kući s "plijenom u rukama", kako biste otkrili gdje im je "tabor". Preporuka je da im osravite mamac natopljen otrovom te ih pustite da ga malo po malo odnose među svoje redove.
Nećete ih se rješiti ako se fokusirate na nasumično tamanjenje gdje god ih ugledate, već morate udariti gdje najviše boli. Pritom se suzdržite i pretjeranog čiščenja, kako ne biste isprali trag koji ih je doveo do mamaca, piše Slobodna Dalmacija.

Kroz nekoliko dana ili tjedana morali biste ih pobjediti, a kada se prestanu pojavljivati, temeljito očistite i dezinficirajte sve površine, te održavajte visoki stupanj higijene kućanstva, pogotovo u kuhinji, kako nove "izviđače" ništa ne bi privlačilo.

Ako pak niste od "otrova", s mravima se možete pokušati obračunati i kroz ovih nekoliko trikova iz kućne radinosti:

Kuhinjska sol

Nekoliko žlica kuhinjske soli pomiješajte s kipućom vodom. Ohlađenu tekućinu ulijte u bocu s raspršivačem. Zatim poprskajte sva mjesta na kojima se mravi okupljaju i kroz koja ulaze u dom. Slana površina zaustavit će ih na njihovom putu.

Bijeli ocat

U bocu s raspršivačem ulijte jednaku količinu octa i vode pa poprskajte mjesta na kojima ste primijetili mrave. Radne površine pobrišite krpom namočenom u istu mješavinu octa i vode.

Kreda

Komadiće krede usitnite i posipajte po pukotinama uz rubove zida. Provjereno učinkovita metoda!

Cimet u prahu

Staze po kojima se mravi kreću pospite obilno cimetom. Kroz par sati kolone bi trebale napustiti to mjesto, jer mravi ne podnose intenzivan miris cimeta.

Limuni

Mravi ne vole limun. Njihova okupljališta poprskajte limunovim sokom, a pomoći će i ako na prozorskoj klupčici, ili gdje god opazite da se pojavljuju, ostavite krišku ili kantun ovog kiselog saveznika.

Papar

Tamo gdje su navikli tražiti šećer, vi ih iznenadite paprom. Posipajte paprom njihove staze jer ćete im tako poslati poruku da u blizini nema šećera. Miris lovora također će ih uspješno otjerati.

Kopirati
Drag cursor here to close