Podcast ''Sredinom''

VIDEO | Mostarac koji ima šest žena otkrio sve ''tajne'' višeljublja

''Dogodi se u životu nekad nešto jako lijepo sa još jednom ženom i ja imam odnose s tom ženom ili neka moja partnerica. U jednom periodu se dogodilo da je jedna moja partnerica osim sa mnom imala vezu još s jednim članom naše zajednice''
Lifestyle / Flash | 25. 05. 2022. u 09:38 M.L. | Bljesak.info
BLJESAK PODCAST| SREDINOM #13 Mostarac koji ima šest žena otkrio sve ''tajne'' višeljublja

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nazivaju ga seks guruom. Tantrički majstor i seksolog Aba Aziz Makaja – Franjo Milićević. Hercegovac koji je prije više od 40 godina osnovao zajednicu Komaja. U Mostar je stigao povodom promocije knjige ''Božanski seks bez tabua'' i govorio za podcast ''Sredinom''.

Makaja ima šest žena, odnosno intimnih partnerica. O tome kako izgleda ''višeljublje'' u praksi, što je 'božanski seks' ali i o brojnim drugim temama koji se tiču života u zajednici Komaja - a koju mnogi nazivaju i sektom - govorio je za Bljesak.

Neizostavna tema bila je i odnos Crkve prema ovakvom načinu života i promociji istog. Na pitanje je li nailazi na osude Makaja odgovara:

''Da, ali mi se dogodilo upravo kod Katedrale u Zagrebu u katoličkoj knjižari da mi prilaze svećenici i kažu: Samo tako. U smislu da treba kritizirati Crkvu, licemjerje i seksualnost svećenika.To je katastrofa. Jedan od najpoznatijih američkih psihijatara koji je 40. godina proučavao seksualnost svećenika i pomagao duševno oboljelim svećenicima otkrio je da svega 1-2 posto svećenika stvarno živi u celibatu''.

''To je licemjerje i o tome treba govoriti, to treba postati salonska tema'', dodaje Makaja.

On smatra i da je celibat savršena spiritualna metoda ali za 0,1 ili 0, 001 posto ljudi, odnosno svećenika.

Na pitanje koliko žena, supruga ima - Makaja odgovara da je riječ o broju pet-šest.

Video: Život sa šest žena

''Broj nije fiksan'', kaže Makaja.

''Postoje primarne, najintimnije partnerice gdje smo mi obećali vjernost i zajednički život'', objašnjava za Bljesak ovaj Hercegovac koji prakticira višeljublje.
Na pitanje što znači vjernost u njihovoj zajednici Komaja, Makaja kaže:

''To znači da nikad nećemo napustiti jedne druge, možemo imati vezu s još nekim ali nikad nećemo napustiti jedni druge. Dogodi se u životu nekad nešto jako lijepo sa još jednom ženom i ja imam odnose s tom ženom ili neka moja partnerica. U jednom periodu se dogodilo da je jedna moja partnerica osim sa mnom imala vezu još s jednim članom naše zajednice i on je ušao u naš taj grupni brak. Par godina je bio s nama i na kraju ona nije bila zadovoljna s njim''.

Cijeli intervju pogledajte u videu.

Kopirati
Drag cursor here to close