Natjecanje u Španjolskoj

Mostar je ponosan: Sara Šarić deveta balerina svijeta

Balerine Zrinjskog na Svjetskom Prvenstvu u Španjolskoj
Lifestyle / Flash | 02. 07. 2018. u 12:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Sara Šarić

U španjolskom gradu Sitgesu, u neposrednoj blizini Barcelone, od 22. lipnja do 1. srpnja održano je Svjetsko plesno prvenstvo pod okriljem Dance World Cup organizacije, na kojem su se natjecale i učenice Prve Baletske Škole – odjeljenje Zrinjski Mostar, Luna Leko i Sara Šarić, u pratnji trenerice i koreografkinje Marijane Leventić.

U iznimno velikoj konkurenciji plesača koji dolaze iz 54 države diljem svijeta, balerine Zrinjskog predstavile su se s 3 koreografije u različitim kategorijama i osvojile: 9. mjesto (Klasični Balet solo - Sara Šarić), 14. mjesto (Jazz Dance solo - Luna Leko) i 16. mjesto (Klasični Balet solo – Luna Leko).  Postignuti rezultati mladih učenica Škole klasičnog baleta, kruna su plesne sezone u Zrinjskom.

Podsjećamo, sezona 2017/2018 je bila veoma uspješna za plesače, počevši od odličnih rezultata postignutih na prestižnom baletnom natjecanju Bukurešt (Rumunjska), IDO Svjetskom Prvenstvu u Varšavi (Poljska), Europskom Prvenstvu Fit Kid i International Dance Open natjecanju održanom u Zagrebu (Hrvatska), Dance Star World natjecanju Opatija (Hrvatska), InterDance Festivalu Sarajevo (BiH) te Državnom Prvenstvu u modernim plesovima održanom u Mostaru, čiji su tehnički organizatori.

Osim natjecanja, Plesni klub Zrinjski se rado odazove na humanitarne i kulturne manifestacije pa je u protekloj sezoni svojim plesnim koreografijama uljepšao sljedeće događaje: Otvaranje dana Matice Hrvatske, Melodije Mostara, Dan Narcisa, Dan Roza Vrpce, Utrka u štiklama, Sajam očima kreativaca, One billion rising, projekt za djecu s Down sindromom Sunčana strana dlana, promocije knjiga i mnoge druge, priopćeno je.

Ova godina je posebna u Zrinjskom i po tome što je iznjedrio prvu generaciju balerina sa završenom Osnovnom baletnom školom. Naime, učenice Rafaela Jurić i Leona Marijanović, prve su balerine u Mostaru i okolici sa školskom svjedodžbom sva četiri razreda osnovne baletne škole. Škola djeluje već 4 godine u prostorijama Zrinjskog, gdje se odvija teorijska i praktična nastava i jedina je škola baleta u Hercegovini, a upis nove generacije balerina u 1. razred bit će održan u 9.mjesecu.

Brojni nastupi i postignuti rezultati na natjecanjima su dokaz upornosti, predanosti i ustrajnosti na pravilnom radu, volji i želji za daljnjim napredovanjem, čemu će škola i dalje težiti, priopćeno je iz Prve baletske škole u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close