Nije više tabu tema

Mini vodič za njegu muške kože

Za zdrav i njegovan izgled potrebno jepuno manje truda nego što mislite, a ovih par stvari Apri tome će pomoći
Lifestyle / Flash | 20. 05. 2021. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do prije nekoliko godina za većinu muškaraca bilo je nepojmljivo zamarati se s njegom lica. After shave nakon brijanja i eventualno malo kreme za sunčanje bilo je sve što je prosječan muškarac nanosio na lice. "Trackanje" kremicama bilo je gotovo uvredljiva ideja. No, vremena su se promijenila i njega muške kože lica više nije tabu tema. Za sve neupućene koji bi ipak željeli poduzeti nešto za zdrav i njegovan izgled svog lica sastavili smo mini vodič.

Odmah ćemo vam na početku otkriti jednu tajnu: proizvodi za njegu kože ne moraju nužno biti proizvedeni ciljano za mušku kožu, jer i oni namijenjeni ženama sasvim pristojno obavljaju svoju ulogu. Bojite li se da ćete mirisati poput curice, potražite oznake "bez dodanih mirisa", "perfume free" i "fragrance free".

Prva stvar koju treba utvrditi je tip kože, jer masna i suha koža zahtijevaju različite načine njege. Premda većina muškaraca, zahvaljujući testosteronu, ima deblju i masniju kožu lica, neki među njima imaju problem koji muči znatan dio žena - koža im je suha, osjetljiva i sklona perutanju. Prvi tip kože traži proizvode za njegu namijenjene smanjenju proizvodnje sebuma, dok suhom tipu kože trebaju kremasti proizvodi za čišćenje i proizvodi za hidrataciju, piše Stil.

Dakle, muškarci koji imaju masnu kožu lica svoju bi dnevnu njegu trebali započeti čišćenjem lica gelom za umivanje, dok bi oni sa suhom i osjetljivom kožom lica trebali očistiti kožu nježnijim, kremastim sredstvom za pranje.

Ako se brijete, a imate problematičnu kožu sklonu upalama, savjetuje se da ga odradite uz pomoć aparata. Muče li vas urasle dlake, potrudite se s vremena na vrijeme odraditi peeling, posebnim proizvodom za tu namjenu ili "uradi-sam" sredstvom poput onog od žlice šećera pomiješane s malo gela za pranje. Peeling je dobro obaviti i ako vas ne muči navedeni problem jer ćete uz njegovu pomoć skinuti odumrle stanice kože pa će ten izgledati zdravije i mlađe.

Zatim slijedi nanošenje kreme ili seruma s vitaminom C, koji koži pomaže da zadrži zdrav i mladolik izgled, kojeg narušavaju onečišćenje iz zraka, sunčeve zrake, stres i loše navike. Imate li suhu kožu, neka vaš proizvod s vitaminom C ujedno bude hidratizirajući. Svakako je preporučljivo da taj proizvod za njegu ima i zaštitni faktor protiv sunčevog zračenja, najmanje 15.

Završni korak slijedi prije odlaska na spavanje: kožu treba oprati, kako nečistoće nakupljene tijekom dana ne bi začepile pore i dovele do upala te kako bi se uklonile odumrle stanice i potaknula regeneracija kože. Ovu je zadaću najbolje obaviti blagim sredstvom za pranje, a u slučaju suhe kože postupak završiti nanošenjem hidratantne kreme.

Kopirati
Drag cursor here to close