PVP Mostar

VIDEO | Mališani se upoznali s radom mostarskih vatrogasaca

Profesionalna vatrogasna postrojba Mostar organizirala Dan otvorenih vrata.
Lifestyle / Flash | 04. 05. 2018. u 14:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Profesionalna vatrogasna postrojba (PVP) Grada Mostara, u povodu sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, i mjeseca zaštite od požara, organizirala je u petak "Dan otvorenih vrata", gdje su svi zainteresirani imali prigodu vidjeti vozila i opremu s kojom raspolaže postrojba te se upoznati s načinom na koji ona radi i funkcionira.

U Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Mostara u tu su svrhu već od ranih jutarnjih sati bila otvorena vrata za sve zainteresirane, a uz ostale, posjetili su ih učenici mostarskih osnovnih škola te dječjih vrtića. 

Zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Mostara Petar Jurić kazao je kako je svibanj, mjesec zaštite od požara u kojem se obilježava i popularizira vatrogasna djelatnost, istaknuvši kako su ovom prigodom o načinu rada vatrogasaca upoznali i učenike nekih od mostarskih škola i dječjih vrtića.

''Mališani su se ovim putem upoznali s radom vatrogasne postrojbe, a vatrogasci su im pokazali i kako raditi s mlaznicama'', kazao je Jurić.

On je ovim putem čestitao Dan sv. Florijana svim profesionalnim i dobrovoljnim vatrogascima koji ga slave kao svog zaštitnika.

''Želimo svim vatrogascima koji slave svetog Florijana uputiti čestitke i poželjeti sve najbolje u obavljanju ovog zahtjevnog, odgovornog i časnog posla'',  poručio je Jurić.

Kopirati
Drag cursor here to close