Mali izviđači na izletu

Druženje kao iz našeg djetinjstva - prevrtanje niz padinu, snijeg, igre

Važno je da se djeca igraju na zraku i u prirodi.
Lifestyle / Flash | 05. 12. 2023. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odred izviđača Neretva Mostar organizirao je izlet svojih izviđača u svom izviđačkom domu Ruište.

To je ukupno četvrti bivak naših izviđača organiziran u posljednja dva mjeseca. Od petka do nedelje u izviđačkom domu su boravili poletarci i pčelice našeg Odreda.

''Prvu noć smo se družili uz karaoke naših malih izviđača. U subotu smo na trosatnom izletu učili kako se kreće u stroju, načinima disanja pri kretanju i udisanju hladnog zraka, upoznavali vrste drveća koje rastu na Ruištu, vidjeli kako izgleda Munika, endemski bor'', priopćeno je iz Odreda Izviđača Neretva.

Naučili su kažu i kako se najbrže prevrće niz padinu, uz smijeh i radosnu ciku malih izviđača.

''Prve kapi kiše su nas natjerale da prekinemo izlet i da se vratimo u izviđački dom. Tu smo nastavili druženje uz igru raznih društvenih igara. Navečer smo se zabavljali uz maskenbal. Ne može se opisati radost izviđača kada su ustali u nedelju i vidjeli da je pao snijeg. Nestrpljivo su čekali trenutak izlaska iz doma'', priopćeno je iz Izviđača.

Čitava nedelja je prošla u igri na snijegu.

''Tužni izrazi na kraju dana i pitanja možemo li ostati i ponedeljak su pokazali koliko su ih dani provedeni u druženju uz puno aktivnosti ispunili srećom i zadovoljstvom. Sve ovo potvrđuje važnost odlazaka u prirodu. Naš Odred teži ka cilju, a to je da naši izviđači kroz razne aktivnosti borave 50 dana u prirodi u toku jedne godine'',  navode iz Odreda.

Kopirati
Drag cursor here to close