trikovi

Ljetna njega tijela u nekoliko koraka

Lifestyle / Flash | 23. 06. 2016. u 19:09 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljeto je službeno počelo, ali jeste li u potpunosti spremni za najtoplije godišnje doba? U nastavku donosimo last minte trikove pomoću kojih ćete pripremiti svoje tijelo za dane provedene na visokim temperaturama.

Pustite kožu da diše

Ljeti se preporučuje upotreba preparata što laganije teksture, koji vam neće mastiti kožu i začepiti pore. Također, što češće koristite maske za lice koje će ukloniti sve vidljive nepravilnosti i očistiti ga.

Redovan peeling

Ljeti nosimo sve manje i manje odjeće, te je poželjno da nam koža izgleda lijepo i njegovano. Pripremite je za ljetnu modu tako što ćete je barem jednom tjedno raditi peeling smjesom koju i sami možete napraviti. Fokusirajte se na laktove, koljena i pete, jer vam je na tim dijelovima koža najsuša.

Sanirajte urasle dlačice

Peeling prije brijanja je obavezan, jer ćete zahvaljujući njemu 'osloboditi' sve urasle dlačice i na kraju imati glatku i sjajnu kožu nogu.

Ne štedite balzam za kosu

Sunce, pijesak, slana voda ili klor iz bazena u velikoj mjeri mogu oštetiti kosu, naročito ako je farbana. Stoga je veoma važno da je bogato nahranite balzamom barem jednom tjedno. Na taj način spriječit ćete njeno lomljenje i sušenje.

Nosite vodootpornu maskaru

Ukoliko morate da se šminkate, zbog posla ili drugih obaveza koje to zahtijevaju, trudite se da nosite što laganiji puder kremaste teksture. Također, birajte vodootpornu maskaru i eyeliner, kako vam se šminka ne bi razlila ili razmazala.

Nosite eyeliner u boji

Umjesto klasičnog crnog eyelinera, koji nosite tijekom cijele godine, odaberite eyeliner u nekoj jarkoj boji, koja će na pravi način istaknuti nijansu vaših očiju. Olovku možete i sami malo razmazati, za neobavezan look, a crna maskara će je dodatno naglasiti.

Birajte crveni ruž

Crveni ruž dobro stoji na svakoj djevojci i ženi, bez obzira na ten. Usne boje višnje naročito su u trendu ovog ljeta, pa birajte mat ili sjajne karmine koje ćete nositi kako preko dana, tako i u ljetnim večernjim prilikama.

Štitite se od sunca

Sigurni smo da već znate da je neophodno da nosite zaštitu od sunca kako biste prevenirali opekotine, ali i usporili znake starenja. Čak i ukoliko ne idete na plažu, već ste u svom gradu i znate da ćete neko vrijeme provesti napolju – obavezno nanesite kremu za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close