Zelene ideje za uređenje

Kreativni trik: Transformirajte višak plastičnih boca u cvjetne ukrase za dom

Lifestyle / Flash | 28. 05. 2023. u 17:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imate li višak plastičnih boca i želite obiteljski dom ukrasiti cvijećem? Imamo odličan trik koji će vam pomoći da to postignete!

Recikliranje plastičnih boca može biti koristan način da smanjite otpad i istovremeno stvorite prekrasne ukrase za svoj dom. Evo kako to možete učiniti:

  1. Priprema materijala: Skupite prazne plastične boce različitih veličina i oblika. Očistite ih temeljito od ostataka tekućina i uklonite naljepnice.

  2. Odabir biljaka: Odlučite koje biljke želite posaditi u boce. Mogu biti male cvjetnice, biljke s lišćem ili čak začinsko bilje, ovisno o vašim preferencijama i uvjetima prostora u kojem će se nalaziti.

  3. Izrada otvora: Skalpelom ili oštrim nožem presijecite bocu ispod čepa i na dnu. Sačuvajte i čep jer će vam trebati kao što je to prikazano na videu.

  4. Priprema za sadnju: Napunite boce zemljom prikladnom za odabrane biljke. Dodajte malo gnojiva kako bi biljke imale dovoljno hranjivih tvari.

  5. Sadnja biljaka: Posadite odabrane biljke u svaku bocu kroz otvor koji ste napravili. Pripazite da ih pravilno posložite i utisnite zemlju oko korijena kako bi biljke bile stabilne.

  6. Ukrasni dodaci: Dodajte dodatne ukrase poput vrpci, kamenčića ili drugih dekorativnih elemenata na bocama kako biste im dali osobni pečat.

  7. Postavljanje: Odaberite mjesto u vašem domu gdje želite postaviti ove cvjetne aranžmane. Možete ih staviti na prozorske daske, stolove, police ili ih objesiti kao viseće biljke.

  8. Održavanje: Redovito zalijevajte biljke i pazite na njihov rast. Ovisno o vrsti biljaka, pružite im potrebnu svjetlost i temperaturu.

Ovaj trik vam omogućuje da iskoristite plastične boce na kreativan način i istovremeno dodate zelenilo i svježinu svom domu. Uživajte u ljepoti biljaka koje ste sami uzgajali, a istovremeno činite nešto dobro za okoliš!

Kopirati
Drag cursor here to close